zondag, 7 augustus, 2022
Meer...
  Homee-NieuwsNIO wil binnen twee jaar de Europese markt op

  NIO wil binnen twee jaar de Europese markt op

  De Chinese start-up NIO heeft volgens de lokale media een businessunit voor de export naar de Europese markt opgezet. Onder de codenaam “Marco Polo” wil NIO in Europa binnen twee jaar duizenden elektrische SUV’s verkopen.

  Going Global

  Vorig jaar werd de ‘going global’-ambitie van NIO bekendgemaakt. Afgelopen zomer vertelde William Bin Li, oprichter, voorzitter en CEO van het NIO, dat het bedrijf een aparte organisatie heeft opgebouwd om de strategische planning voor de wereldwijde markten te verzorgen. “Hopelijk kunnen we in de tweede helft van volgend jaar beginnen met een aantal kleine partij exploratie in landen waar EV’s populair zijn,” zei Li in augustus. “We willen graag beginnen met Europese landen.”

  Binnen twee jaar naar Europa

  Volgens bronnen wil NIO binnen twee jaar ongeveer 7.000 eenheden van de ES8 en ES6 in Europa verkopen. Ook zou NIO het ‘worry-free’ servicepakket en ook het bekende “One Click for Power” (waarmee je de accu in een paar tellen voor een volle om kunt ruilen) in Europa aan gaan bieden. Volgens een woordvoerder is NIO inderdaad van plan om volgend jaar de Europese markt te betreden. Maar deze plannen hangen nog wel af van de ontwikkelingen op de lokale markt.

  Denemarken

  De eerste Europese vestiging van NIO komt waarschijnlijk in Kopenhagen. Een heel bewuste keuze, omdat de Deense overheid de verkoop van voertuigen met verbrandingsmotoren al tegen 2023 wil verbieden. Men streeft in Denemarken naar een wagenpark van minstens 1 miljoen elektrische voertuigen. Met een overvloed aan havens heeft Denemarken ook meer dan voldoende mogelijkheden op het gebied van logistiek en distributie.

  Aandelen

  Eind augustus kondigde NIO aan dat het 88.500.000 Amerikaanse depositoaandelen (ADS’s) aan gaat bieden en kent de garantiegevers daarvan een optie van 30-dagen toe om nog eens 13.275.000 extra ADS’s te kopen. Op deze manier wil NIO meer dan 1,7 miljard dollar ophalen. NIO zegt dat het een deel van de netto-opbrengst van de ADS’s wil gebruiken voor de wereldwijde marktontwikkeling.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  Nooit meer een lekke band met de Michelin X Tweel

  Iedere fietser heeft wel eens een lekke band gehad. Dit ongemak behoort nu tot het verleden, want Michelin komt met een nieuw soort band, dat niet lek te krijgen is. Speciaal voor cargobikes, dus ideaal voor een probleemloze pakket- en maaltijdbezorging.

  e-Videos