NIO EC6 Europa Oslo

NIO opent dit najaar eerste Europese showroom in Oslo

Zoals min of meer verwacht komt de eerste Europese showroom van NIO, een van de meest veelbelovende Chinese autofabrikanten, in Oslo. Komend najaar zal NIO daar een showroom aan de Karl Johans gate openen. Op dit moment zoekt men actief naar personeel voor de nieuwe vestiging.

Dit  kondigde Qin Lihong, medeoprichter en president van NIO, eergisteren aan op de Shanghai Auto Show aan. De voorbereidingen voor de eerste Europese ‘NIO House’ flagship store zijn in volle gang, in Europa is voorbereid, het accuwisselstation staat al op de boot en de Europese certificering met betrekking tot de veiligheid is ook rond. Marius Hayler, CEO van NIO Noorwegen vertelde aan Bilbransje24 dat de langverwachte lancering van in september plaats zal vinden. Het NIO House zal worden gevestigd op Karl Johans gate 33 A in Oslo. Een behoorlijk prominente locatie, slechts een paar blokken verwijderd van de Polestar showroom. Het NIO House in Oslo zal twee verdiepingen beslaan en er zullen vier voertuigen te zien zijn. Ook komt er een café/bar.

Ook al engineering en design centers in Europa

Wat veel mensen nog niet weten is dat NIO allang in Europa aanwezig is. In Oxford heeft NIO zijn ‘Advanced Engineering R&D Center’ terwijl het ‘Global Design Center’ van de Chinese autofabrikant in München gevestigd is.

Maar het eerste verkooppunt, dat was er dus nog niet. En net zoals Xpeng kiest ook NIO om te beginnen in Noorwegen, het land waar de elektrische voertuigen al helemaal zijn ingeburgerd. De vestiging in Oslo zal niet de enige zijn, volgens een plaatselijk nieuwsmedium zal Nio zich binnenkort een dozijn locaties in het Noorwegen openen.

NIO EV's Europa

Begin mei meer bekend

Het bovenstaande is in lijn met hetgeen William Bin Li, Chairman & CEO van NIO, eerder dit jaar vertelde. Toen zei hij aan yiche.com dat het bedrijf van plan is om in de tweede helft van dit jaar te beginnen met Europese commerciële activiteiten. Volgend jaar wil NIO de andere internationale markten betreden. Welke dat precies zijn, dat maakte Li niet bekend maar dat zijn waarschijnlijk de Verenigde Staten. Volgens een Tweet van 42HOW, die de ontwikkelingen bij NIO op de voet volgt, zal NIO de Europese toetreding op 6 of 7 mei officieel bekend maken.

Battery Swap

Een van de voornaamste USP’s van NIO is de uitwisselbare accu. In China is het elektriciteitsnet allesbehalve stabiel. Thuis laden is daar vaak lastig. Als alternatief heeft NIO bedacht dat je de lege accu van de auto in een paar minuten tijd kunt omwisselen. NIO is bezig om een netwerk van tienduizenden ‘accuwisselstations’ op te zetten.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven