Nio problemen subsidie

Nio nog steeds in problemen

Het blijven uiterst moeilijke tijden voor Nio. De Chinese start-up maakte onlangs de cijfers over 2019 bekend. Daarbij uitte het bedrijf twijfels over de vraag of Nio de bedrijfsactiviteiten wel kan voortzetten.

Onvoldoende financiële middelen

Volgens de eigen verklaringen Nio zijn de beschikbare financiële middelen niet voldoende. Deze moeten de nodige liquiditeit garanderen voor een ononderbroken bedrijfsvoering gedurende de komende twaalf maanden. “De voortzetting van de activiteiten hangt af van het vermogen van de onderneming om voldoende externe financiering met eigen of vreemd vermogen te verkrijgen”, schrijft Nio in een persbericht.

Subsidies afgebouwd

Nio’s grootste zorg is het feit dat China de overheidssubsidies afbouwt. China overweegt momenteel weliswaar een verlenging van de subsidies voor elektrische auto’s in China maar daar is nog niets concreets over bekend. De uitbraak van het coronavirus en door het afbouwen van de subsidies veroorzaakte verzwakking van de binnenlandse markt heeft het bedrijf onder zware druk gezet. Daarnaast heeft Nio ook met interne problemen te kampen gehad. De regelrechte ineenstorting van de binnenlandse markt door de coronapandemie heeft de situatie echter dramatisch verergerd.

Overeenkomst met regiobestuur

Er is nog een andere reden voor de scepsisme. Nio is nog steeds niet zeker van een financiële injectie van de regio Hefei. Vorige maand tekende Nio een conceptovereenkomst met het stadsbestuur van Hefei die Nio meer dan tien miljard yuan (ongeveer 1,3 miljard euro) zou opleveren. In ruil daarvoor verplicht het bedrijf zich ertoe om fabrieken en onderzoekscentra in de stad te bouwen. Het proces is echter nog steeds niet afgerond. “De partijen werken aan de wettelijk bindende definitieve documenten die moeten worden ondertekend,” zei William Bin Li, oprichter en CEO van Nio.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven