Nio introduceert de volgende twee modellen

Nio EC7 (en ES8)

Nio, de Chinese start-up die eerder dit jaar ook zijn opwachting op de Europese markt maakte, introduceert de volgende twee modellen. Tot nu toe had je in Europa de keus uit de ET5, ET7 en EL7. Deze sedans en SUV worden binnenkort misschien vergezeld door de middelgrote SUV coupé EC7 en de grote ES8 SUV.

Beide modellen staan op de tweede generatie van het elektrische platform van de Chinese startup. Deze modellen delen niet alleen het platform, ze hebben ook identieke aandrijflijnen. Die leveren een systeemvermogen van 480 kW. Daarvan komt 300 kW voor rekening van de inductiemotor op de achteras. De voorwielen worden aangedreven door een 180 kW elektromotor met permanente magneet.

EC7

De EC7 is een sportieve, middelgrote SUV coupé met een lengte van 4,912 meter, een breedte van 1,987 meter en een hoogte van 1,720 meter. Hij kan volgens de Chinese autofabrikant in 3,8 seconden van 0 naar 100 km/u kan accelereren. Maar behalve uitstekende prestaties heeft de EC7 ook een uitstekende efficiëntie, mede dankzij de uitermate lage luchtweerstand (cW-waarde 0,23). Daarvoor is de EC7 als eerste model van Nio standaard uitgerust met een actieve achtervleugel.

Nio EC7

In China wordt de Nio EC7 aangeboden met een 75kWh en een 100 kWh accupakket. Met dat grootste accupakket zou hij een actieradius van 930 kilometer moeten halen. Maar die opgave is volgens de bijzonder optimistische Chinese CLTC-norm.

De Nio EC7 is voorzien van een groot panoramisch glazen dak met een oppervlakte van bijna 2 vierkante meter. Het is gemaakt van dubbellaags geluid- en warmte-isolerend glas. Dankzij de elektrochrome technologie kan de transparantie van het dak op vijf niveaus worden ingesteld.

NIO ES8

Bij de ES8 gaat het om de nieuwe generatie van deze zespersoons SUV. Deze is nog een maatje groter dan de EC7, namelijk 5,099 meter lang, 1,989 meter breed en 1,750 millimeter. We kunnen de ES8 beschouwen als het vlaggenschip van Nio. Hij biedt naar verluidt een ongekend ruim en luxe interieur. Hij heeft een opstelling met vier ‘pilot seats’ en een flexibel instelbare derde zitrij. In het design zijn de “Design for AD” en “PURE-TEC” designconcepten duidelijk herkenbaar.

Nio ES8

Ook deze SUV zal verkrijgbaar zijn met een 75kWh en een 100 kWh accupakket. Uiteraard heeft de ES8 een wat grotere luchtweerstand dan de zojuist genoemde EC7. De CLTC-actieradius bedraagt maximaal 900 kilometer. De ES8 accelereert in 4,1 seconden van 0 tot 100 km/u.

LiDAR

De EC7 en geheel nieuwe ES8 zijn uitgerust met ADB intelligente multi-beam koplampen die patronen of animaties kunnen projecteren, automatische verblindingsreductie en grootlichtontwijking mogelijk maken, en waarschuwingssignalen kunnen uitzenden in samenwerking met het intelligente aandrijfsysteem. Deze functies worden mede mogelijk gemaakt door LiDARs en camera’s.

Beide modellen zijn uitgerust met het nieuwste intelligente Banyan-systeem van NIO. Dit systeem is uitgerust met 33 hoogwaardige sensoren, waaronder LiDAR, en Adam, een supercomputerplatform met een computervermogen tot 1016T, mogelijk gemaakt door vier Orin X-chips.

Binnenin zijn beide elektrische auto’s uitgerust met NIO’s PanoCinema panoramische digitale cockpit. Het bestaat uit de AI-assistent NOMI, een Dolby Atmos 7.1.4 panoramisch geluidssysteem, omgevingsverlichting, een centraal 12,8-inch AMOLED scherm en hoogwaardige AR- en VR-technologie. Beide modellen zijn ook standaard voorzien van luchtvering.

Ook naar Europa?

De nieuwe EC7 en ES8 zullen in China tegen de zomer leverbaar zijn. Hoewel Nio Nederland nog niet bekend heeft gemaakt dat de EC7 en ES8 ook hier verkrijgbaar zullen zijn, zegt men wel dat men in een later stadium meer informatie zal geven over de Nederlandse beschikbaarheid, prijzen en specificaties van de EC7 en ES8.

Vorig artikelTest Tesla Model X Plaid: meer dan alleen idioot snel
Volgend artikelStellantis wil ook meedoen met Symbio

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in