Nio ET5 over een tijdje ook als Shooting Brake verkrijgbaar

Nio ET5

De auto’s van de Chinese fabrikant Nio zijn sinds eind 2022 ook in Nederland verkrijgbaar. Het bedrijf biedt momenteel alleen de grote ET7 sedan aan. Later dit jaar komt ook de grote EL7 SUV en de middelgrote ET5 sedan. Maar er staat ook een ‘Shooting Brake’ variant van de ET5 op de planning en ook die komt naar Europa.

Hogere eisen, dus betere efficiëntie

Hoewel met de opkomst van de elektrische auto de markt met nog meer met SUV’s werd overspoeld, komen er nu toch ook steeds meer gestroomlijndere modellen. Een logisch proces. In het begin waren de fabrikanten al blij als zij de accu redelijk in konden bouwen en daar bood de hoge SUV een prima mogelijkheid voor. Nu de concurrentie heviger wordt en er hogere eisen worden gesteld, gaat de efficiëntie en dus ook de luchtweerstand een belangrijkere rol spelen. En zo komen er steeds meer gestroomlijnde elektrische auto’s op de markt. Wie zijn klanten wat meer bagageruimte én een goede efficiëntie wil bieden, komt al gauw uit bij een stationwagen of Shooting Brake uit.

Shooting Brake

Dat geldt dus ook voor Nio. Het Chinese ministerie van Industrie en Informatietechnologie (MIIT) heeft foto’s en informatie vrijgegeven van een recent ingediende aanvraag voor de goedkeuring van een nieuwe stationwagenvariant van de hierboven afgebeelde Nio ET5. Volgens Chinese media zal de nieuwe ET5-variant vanaf juli dit jaar op de Chinese markt verkrijgbaar zijn.

De achterkant van de nieuwe ET5 ‘Shooting Brake’ lijkt een beetje op die van de Porsche Panamera in de Turismo-uitvoering, zoals te zien is op de vrijgegeven foto’s van het MIIT. Het nieuwe model ziet er naar onze mening fraai uit en zou wat dat betreft hoge ogen kunnen gooien in een segment waarin de Tesla Model Y het momenteel voor het zeggen heeft.

De afmetingen van de ET5 Shooting Brake zijn naar verwachting vergelijkbaar met die van de sedan. De Chinese media zeggen namelijk dat de MIIT-gegevens een lengte van 4,79 meter, een breedte van 1,96 meter, een hoogte van 1,50 meter en een wielbasis van 2,89 meter vermelden.

We mogen ervan uitgaan dat de aandrijflijn van deze variant vergelijkbaar zijn met die van de sedan. Die kan in vier seconden van 0 naar 100 km/u accelereren. De actieradius hangt af van de geïnstalleerde accu en bedraagt 456 tot 590 kilometer volgens de WLTP-norm. Het is nog niet bekend wanneer de ET5 Shooting Brake in Nederland beschikbaar zal zijn. De ET5 sedan en EL7 SUV zullen naar verwachting binnenkort al aan Nederlandse klanten worden geleverd.

Vorig artikelMini brengt de komende twee jaar drie elektrische modellen op de markt
Volgend artikelPilot Europese Commissie onderzoekt potentie zonneauto’s

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in