Nio ET5 leverbaar in Nederland, tegen iets lagere prijs

Nio ET5 sedan

Nio, dat onlangs zijn eerste Nederlandse Nio House opende in Rotterdam, heeft aangekondigd dat de ET5 daadwerkelijk leverbaar is in Nederland. De Chinese autofabrikant Nio heeft vandaag namelijk de eerste ET5 in Nederland afgeleverd en heeft tegelijkertijd de prijs van de elektrische sedan iets verlaagd.

Nio ET5 verkrijgbaar met 75 en 100 kWh accu

De Nio ET5 is in Nederland verkrijgbaar in twee varianten. Beide hebben een vermogen van 360 kW, geleverd door twee elektromotoren, en dus ook vierwielaandrijving. De klant kan kiezen tussen een variant met een accu van 75 kWh en een met een accu van 100 kWh. Met het kleinste accupakket heeft de auto een actieradius van 456 kilometer, terwijl de 100 kWh variant tot 590 kilometer kan rijden. Uiteraard zijn beide accupakketten ‘swappable’ in een van de Nio accuwisselstations.

Nio ET5 boven- en achteraanzicht

Prijzen Nio ET5

Nio heeft de prijs van de ET5 met 75 kWh accu nu met zo’n € 1.200 verlaagd naar € 62.700. Dat is de variant ínclusief accu. Klanten die de accu liever huren, betalen voor de instapvariant van de ET5 zonder accu voortaan €50.700. Daarnaast is er uiteraard een maandelijks bedrag van € 169 voor het accupakket verschuldigd. De ET5 inclusief 100 kWh accupakket is nu verkrijgbaar voor € 71.700. Als je de accu liever huurt kost de auto uiteraard € 50.700, waarbij nog een maandelijks bedrag van € 289 voor de accuhuurconstructie komt.

Naast de traditionele aankoopoptie biedt Nio verschillende abonnementsvormen aan, waaronder het maandelijks opzegbare Nio Flex Subscription voor meer gemak en flexibiliteit. De Nio Subscription biedt looptijden van 1 tot 60 maanden. In deze abonnementsvorm zijn onder meer toegang tot de accuwisseltechniek, onderhoud, verzekering, afschrijving én haal-breng service inbegrepen.

Nio ET5

ET5 krijgt wel iets bescheidener uitrusting

Als het niet uit de lengte komt, moet het uit de breedte komen. Vanwege die prijsverlaging heeft Nio de standaarduitrusting van de ET5 iets bescheidener gemaakt. Hij is standaard voorzien van de digitale assistent ‘Nomi Halo. Voor de uitgebreidere ‘Nomi Mate’ moet je 600 euro bij betalen. Ook de elektrisch uitklapbare trekhaak is niet langer standaard. Daar heeft ook lang niet iedereen behoefte aan. Voor de trekhaak geldt voortaan een meerprijs van €1.200.

Nio ET5

Vorig artikelFaraday Future’s FF 91 gaat na jaren vertraging toch in productie
Volgend artikelRenault R5 moet een innovatieve, betaalbare elektrische hatchback worden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in