vrijdag, 21 juni, 2024
Meer...
  Homee-NieuwsNIO bereikt nieuw afleverrecord in China

  NIO bereikt nieuw afleverrecord in China

  In Nederland kan NIO nog geen potten breken, in mei leverde het Chinese merk precies twintig auto’s af. In het thuisland gaat het een stuk beter. NIO bereikte in mei een nieuw record in China met 20.544 afgeleverde auto’s. Dat was 31.5% meer dan in april en een dikke 233% meer dan in mei 2023. Over januari-mei 2024 staat het aantal afgeleverde auto’s op 66.217, een plus van 51% vergeleken met dezelfde periode in 2023. In vergelijking met de directe concurrentie deed NIO het redelijk goed. Li leverde 35.020 auto’s af en Xpeng 10.1460, daar zit NIO dus mooi tussenin. Een groot gevaar voor NIO is echter het nieuwe merk Xiaomi met 8.630 afgeleverde auto’s in mei, en dat doet het met slechts één auto, de SU7 sedan. 

  Hoe gaat het verder met NIO in China

  NIO heeft veel meer modellen nodig om tot het nieuwe record te komen. Het merk verkoopt in China acht modellen: de ET5 sedan, de ET5T stationwagen, de ES6 SUV, de EC6 SUV-coupé, de ES7 SUV, de ES7 SUV-coupé, de ET7 sedan, en de ES8 SUV. De ET7 is kort geleden opgefrist met een nieuw extra luxe interieur en met de grote 150 kWh accu. Dit model is in Nederland nog niet verkrijgbaar. Later dit jaar komt NIO nog met de gloednieuwe ET9, een enorm apparaat dat moeilijk in een hoekje te plakken is, de ET9 is het best te omschrijven als een mix tussen een sedan-coupé en een SUV-coupé, maar dan anders. De top 3 van NIO’s best verkopende auto’s is al maanden ongewijzigd: de ES6 staat op de eerste plaats en de ET5T en de ET5 wisselen stuivertje voor de tweede en derde plek.

  NIO ET9

  Wisselen!

  In Europa slaat het accu wisselen nog niet echt aan, maar in China schieten de nieuwe wisselstations uit de grond. NIO heeft 2.429 stations waar in totaal meer dan 45.4 miljoen (!) wissels zijn uitgevoerd. NIO heeft op zijn Chinese website een live teller staan van het aantal wissels, compleet met een kaart waar alle stations op staan. De economisch meest belangrijke delen van het land zijn al afgedekt, en NIO breidt het netwerk uit naar het verre westen en uiterste noorden van China. NIO probeert meteen “Power Exchange Alliance” andere automakers bij het wisselnetwerk te betrekken, maar tot nu toe heeft dat niet tot concrete resultaten geleid.

  Onvo en Firefly

  Chinese automakers hebben de gewoonte zoveel mogelijk merknamen te lanceren in plaats van zich volledig te richten op één merk, en NIO doet mee met twee nieuwe namen: Onvo en Firefly. Het Onvo merk is gericht op families en niet zozeer op hoog vermogen en hightech. De eerste Onvo is de L60, een compacte SUV-coupé die de strijd aangaat met de Tesla Model Y. De L60 komt in september op de markt, gevolgd door een grote SUV met zeven zitplaatsen. Eigenaren van een Onvo kunnen gebruikmaken van het NIO wisselnetwerk maar ze mogen niet de NIO Houses in. Firefly is de codenaam van nog een nieuw merk, dat onder Onvo komt te staan. De eerste Firefly is een compacte hatchback van het formaat ID.3, hij staat op de rol voor 2025.

  Nooit te druk?

  Drukke tijden dus voor NIO in China, met nieuwe modellen, een snelle uitbreiding van het accuwisselnetwerk en twee geheel nieuwe merken. Het is veel voor een relatief jong bedrijf, maar zolang de verkopen blijven stijgen gaat NIO vermoedelijk gewoon door met alle plannen.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  e-Videos