Nikola Badger pick-up brandstofcel

Nikola’s elektrische pick-up met brandstofcel moet game changer worden

Nikola introduceert de Badger, een elektrische pick-up met brandstofcel en een actieradius van bijna 1000 kilometer. Hiermee zou Nikola het de concurrentie (Tesla, Rivian, Ford en General Motors) wel eens moeilijk kunnen maken. De pick-up van Nikola ziet er goed uit en heeft klinkende prestaties.

Zonder die brandstofcel, die uiteraard op waterstof werkt, heeft de Nikola Badger een bereik van zo’n 480 kilometer. Dankzij de brandstofcel wordt deze afstand verdubbeld tot 960 kilometer. Niet alleen de actieradius is veelbelovend, de prestaties liegen er ook niet om.

Indrukwekkend prestaties

Nikola claimt dat de elektrische pick-up meer dan 900 pk heeft en in minder dan drie seconden naar honderd kilometer per uur kan accelereren. De auto is volgens Nikola ontworpen om alle andere elektrische pick-ups op de markt te overtreffen op het gebied van trekvermogen (3,629 kg), vermogen als bereik. Waarmee hij de concurrentie sowieso mee overtreft, is de brandstofcel. De Badger krijgt een 8 kg tank voor vloeibare waterstof, een 120 kW brandstofcel en een 160 kWh accupakket. De elektrische pick-up is ontworpen om alles te vervoeren wat het gemiddelde bouwbedrijf zou willen vervoeren. De Nikola Badger wordt daarom uitgerust met een 15-kilowatt stopcontact voor gereedschap, verlichting en compressoren. Dat moet volgens Nikola genoeg zijn om een bouwplaats zonder generator zo’n 12 uur van elektriciteit te voorzien.

Nikola Badger pick-up waterstof

Nikola plant 700 waterstoftankstations in Noord-Amerika

Net als alle andere voertuigen op waterstof, blijft het gebrek aan geschikte tankstations toch een probleem. Nikola meldt echter dat er 700 waterstoftankstations zijn gepland in het noorden van Amerika. Dat zou inderdaad perspectieven openen voor waterstofvoertuigen.

Game changer voor brandstofcellen

De Nikola Badger moet een echte ‘game changer’ worden. Hij moet Nikola helpen om de kosten van de onderdelen van de brandstofcellen voor de vrachtwagens te verlagen, terwijl door de Badger ook de uitrol van waterstofstations zal versnellen. Klanten kunnen de Badger overigens ook zonder brandstofcel bestellen.

Lancering in april

Nikola zegt een deal te hebben gesloten met een nog nader te noemen Europese vrachtwagenproducent om de Badger te bouwen. Het is nog niet bekend wanneer de Nikola de Badger zal lanceren. Mark Russell, president van Nikola, zegt dat de presentatie plaats zal vinden tijdens het eigen “Nikola World 2020” evenement, op 16 tot en met 18 april in Phoenix. Tijdens dit evenement zullen prototypes beschikbaar zijn voor proefritten voor geselecteerde klanten en de pers.

Nikola Badger elektrische pick-up

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven