Webasto Pure laadstation V2

Nieuwe versie Webasto Pure laadstation

Webasto brengt een verbeterde versie van het ‘Pure’ laadstation uit. De nieuwe versie van de Webasto Pure laadoplossing biedt onder meer een verbeterde display en keuze uit verschillende kabellengtes.

Voortaan geeft het centrale LED-display een actief oplaadproces aan met een vloeiende, zacht pulserende kleurovergang. Ook hebben kopers van een Webasto Pure meer flexibiliteit. Ze kunnen bij aankoop voortaan kiezen tussen een vaste kabel van 4,5 meter en een vaste kabel van zeven meter, beide met een Type 2 stekker.

Vijf jaar garantie

Webasto heeft vertrouwen in zijn producten en geeft daarom zonder extra kosten een veiligheids- en kwaliteitsbelofte van vijf jaar op de nieuwe “Pure” laadstations. Dat is naar eigen zeggen aanzienlijk meer is dan de wettelijke garantie van twee jaar. Bovendien heeft men af fabriek een beveiliging tegen DC-reststroom. Dit maakt het installeren van een aparte “RCD type B” stroomonderbreker overbodig, wat uiteraard de nodige kosten bespaart.

Heike Niehues, wereldwijd verantwoordelijk voor de aftermarket bij Webasto, legt uit:  “Webasto staat voor kwalitatief hoogwaardige en gebruiksvriendelijke producten. Met de nieuwe Webasto Pure spelen we specifiek in op de behoeften van klanten op het gebied van opladen en bieden we consumenten een veilige en duurzame toegang tot elektromobiliteit door de uitgebreide garantie van Webasto en door te voldoen aan alle wettelijke eisen.”

Twee varianten

Net als zijn voorganger is ook de nieuwe Webasto Pure verkrijgbaar in twee vermogensvarianten, 11kW en 22kW. Nieuw is ook de mogelijkheid voor de installateur om bij de inbedrijfstelling van de wallbox over extra stroomsterkte in te stellen. Hiermee kan hij de laadstroom beter afstemmen op de rest van de installatie. De universele sleutelschakelaar, waarmee het laadstation voor onbevoegde gebruikers kan worden geblokkeerd, en de eenvoudige installatie, snelle ingebruikneming en eenvoudige bediening van het laadstation (Plug & Play) zijn behouden gebleven.

Ripple control receiver

De vernieuwde Webasto Pure biedt nu ook toegang op afstand via een ‘ripple control receiver’ om de netstabiliteit te garanderen. Beheerders van elektriciteitsnetwerken kunnen door middel van die toegang op afstand de stabiliteit van het net waarborgen.

De Webasto Pure V2 is in 33 Europese landen en heeft een adviesprijs van 599 euro.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven