Tesla nieuwe Launch Mode

Nieuwe versie Launch Mode laat Tesla’s nog sneller optrekken

Tesla werkt aan een nieuwe versie van “Launch Mode”. Hierbij wordt de adaptieve wielophanging gebruikt om voorzijde van de auto omlaag te brengen. Niet iedereen zal het willen, een EV die zo snel accelereert. Maar sommige mensen kicken erop.

Nieuwe functie voor Raven-update

Vorig jaar ontwikkelde Tesla een nieuwe “Smart Adaptive Air Suspension” voor Model S en Model X. Deze maakte onderdeel uit van de “Raven” update van Model S en Model X. De luchtvering van deze modellen kreeg een upgrade met een volledig adaptieve demping. Hierbij wordt de vering comfortabeler ingesteld tijdens het rijden op de snelweg of met de automatische piloot. Tijdens dynamisch ritten is de vering weer responsiever. Nu maakt Tesla dus slim gebruik van de nieuwe vering om er een nieuwe functie omheen te bouwen.

Cheetah-houding

Tesla hacker Green had toegang tot een nieuwe Tesla-software-update. Volgens hem is de automaker bezig met het updaten van de Launch Mode. Daarmee kunnen de Model S en Model X Raven op volle kracht starten. In de release notes van Tesla staat het volgende: “Om de tractie te verbeteren, voert Adaptive Suspension een ‘cheetah-houding’ uit (verlaagt de vooras) en past de demping aan.” Dit geeft aan dat Tesla de vering voorin verlaagt tijdens de start in Launch-mode, maar de achterkant hoger laat staan. Net als een jachtluipaard bij de start doet.

Launch Mode

Op Twitter laat hacker Green zien hoe de nieuwe Launch Mode werkt. Zet de linkervoet op de rem, en geef gas met de rechtervoet. Bij het “Launch Mode enabled” signaal wacht je nog even tot de voorvering gezakt is en dan laat je de rem los.

Early access programma

Naar verluidt test men de nieuwe versie van de Launch-modus in Tesla’s early access programma. Dat is een groep eigenaren die feedback geeft over vroege versies van nieuwe of bijgewerkte functies. Het is niet duidelijk wanneer de update in het normale wagenpark komt. Soms duurt dat enkele dagen maar het kan ook weken duren.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven