MG Cyberster

Nieuwe teasers van MG Cyberster maken meer duidelijk

De in London gevestigde designstudio van SAIC en MG heeft nieuwe beelden vrijgegeven van de MG Cyberster. Daaruit kunnen we opmaken dat het een elektrische roadster met twee zitplaatsen betreft. Ook staat bij de posts de titel “Binnenkort…”. We mogen dus al snel meer informatie verwachten.

Agressief ogende tweezits roadster

Bij de vorige concepttekeningen voor de Cyberster werd deze omringd door rook en bliksemschichten. Dat impliceert dat hij volledig elektrisch zal zijn, wat de mensen van MG ook al eerder vertelden. De nieuwe schetsen zijn wat gedetailleerder en laten de neus, ‘motorkap’ en een deel van het interieur zien. Zonder de rook en de bliksem is duidelijk te zien dat de Cyberster anders is dan enig ander model in MG’s huidige of oude line-up. De rolbeugels en de aflopend achterzijde doen ons een beetje denken aan roadsters van Aston Martin en McLaren, of aan de recente Porsche 911 Speedster. Hij heeft een scherpe neus en een forse voorspoiler, die in het midden is opgedeeld door een kleine luchtinlaat. Al met al zijn het redelijk agressieve looks. De interieurfoto toont een ontwerp in cockpit-stijl waarbij de bestuurder en passagier ieder in hun eigen kuip zitten. Voorts zien we dat de bestuurder van de MG Cyberster over twee schermen en een bijna vierkant, multifunctioneel stuurwiel beschikt.

MG Cyberster neus

MG Cyberster bovenzijde

dashboard en stuurwiel MG Cyberster

Maar zal de MG Cyberster ooit het daglicht zien?

Hoewel SAIC Design (MG is onderdeel van het Chinese SAIC) ons meer details heeft beloofd en er ook sprake is van een onthulling eind deze maand, kan het nog wel even duren voordat we de Cyberster in levende lijve zien. En of hij in productie gaat, ook dat is nog afwachten. Laten we hopen van wel. Ten eerste omdat zulke leuke auto’s elektrisch rijden toch een ander aanzien geven. Verder zou het leuk zijn als MG weer iets van zijn oude erfenis terug krijgt. MG was vroeger een Britse fabrikant van betaalbare sportauto’s. Maar die zijn al meer dan tien jaar niet meer geproduceerd. MG ging failliet en werd later opgekocht door SAIC.

Hoe leuk zou het daarom zijn als MG zijn erfenis als bouwer van ‘affordable sportscars’ kan voortzetten met een serie ‘affordable electric sportscars’. Want behalve deze roadster is er ook sprake van een (wonderschone!) elektrische coupé. Die MG E-Motion moet een zelf ontwikkelde elektrische aandrijflijn krijgen waarmee de auto in minder dan 4 seconden naar de 100 km/u kan sprinten. Ook belooft men een actieradius van meer dan 50 kilometer. Zulke specificaties zouden ook heel goed bij de Cyberster kunnen passen.

MG Cyberster

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven