Nieuwe start e.Go Mobile

Nieuwe start voor e.Go Mobile

De Duitse startup e.Go Mobile had eind vorig jaar wat problemen om de productie op te starten. Toen kwam corona en was het zo goed als over en uit voor E.Go. Er werd een bijzondere, beschermde vorm van insolventie aangevraagd. Oprichter Prof. Dr. Günther Schuh bleef hoopvol. En terecht, zoals nu blijkt.

Nieuwe aandeelhouder

Want e.GO Mobile kan een herstart maken. Er is een nieuwe aandeelhouder. De internationale participatiemaatschappij nd Industrial Investments B.V. neemt een meerderheidsbelang in de nieuwe onderneming Next.e.GO Mobile SE, die op zijn beurt weer de volledige activiteiten van e.GO Mobile AG – inclusief alle dochterondernemingen en werknemers – overneemt. Dit betekent dat er opnieuw een zeer reële kans is dat we het e.GO Life in grote aantallen op straat zullen zien.

“Goed gepositioneerde startup”

””e.GO Mobile was een goed gepositioneerde start-up die erin slaagde een nieuwe auto op de weg te krijgen en die geen groeikapitaal meer had, vooral door de ongekende situatie tijdens de COVID 19-pandemie”, vertelde curator Dr. Paul Fink van het advocatenkantoor FRH, dat gespecialiseerd is in herstructurerings- en insolventierecht.

Productie zo snel mogelijk opstarten

Het managementteam rond oprichter Prof. Günther Schuh blijft gewoon actief bij e.GO Mobile, maar er wordt wel een nieuwe structuur opgezet. Het bedrijf krijgt een nieuwe CEO: Ulrich Hermann, voormalig lid van de raad van bestuur van de beursgenoteerde Heidelberger Druckmaschinen AG en een bewezen expert op het gebied van digitalisering. Prof. Günther Schuh neemt het voorzitterschap van de Raad van Bestuur over. Zodra de goedkeuring als voertuigfabrikant voor de nieuwe onderneming is verleend en de leverancierscontracten zijn gewijzigd, wil men de productie in de fabriek in Aken zo snel mogelijk opstarten. De service en verkoop van de e.GO Life is nu alweer actief.

Opgelucht

Oprichter Prof. Günther Schuh is begrijpelijkerwijs opgelucht: “We wilden niet alleen de crisis overleven, maar ook sterker uit de crisis komen om e.GO op de markt te brengen. Hiervoor moesten we een professionele en strategische partner vinden waarmee we ons grote groeipotentieel konden realiseren”. Volgens hem werd dit in de nieuwe partner gevonden. Dr. Thomas Poplat, Manager M&A bij nd Industrial Investment B.V., verklaart ook: “Wij zijn verheugd om e.GO in de toekomst te ondersteunen. Het bedrijf past heel goed bij onze focus op duurzaamheid, elektrificatie en digitalisering.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven