Nieuwe regeling voor rijbewijs elektrische bestelwagens van 4,25 ton

regeling voor rijbewijs elektrische bestelwagens van 4,25 ton

De overheid is bezig met een nieuwe regeling om met rijbewijs B te mogen rijden met elektrische bestelwagens van maximaal 4250 kilogram. De huidige vrijstellingsregeling voor het B-rijbewijs loopt af per 31 december 2022. Daarvoor in de plaats komt waarschijnlijk een regeling met een meer structureel karakter.

Proefregeling

Nu geldt nog een regeling waarbij geldt dat iedereen met een rijbewijs B een elektrische bestelwagen tot 4,25 ton mag besturen. Die proefregeling komt nog uit mei 2019. Normaal gesproken is voor een dergelijke zware bedrijfswagen een C-rijbewijs nodig. Bij wijze van proef wilde de overheid testen of de inzet van elektrische bestelauto’s in stedelijke gebieden versneld kon worden.

Nu is het tijd voor een meer structurele regeling, beaamtTransport en Logistiek Nederland (TLN). Veel zal er niet veranderen, dankzij een aanpassing van de Europese Rijbewijsrichtlijn.

Proef wordt structureel

Het hoofddoel is dat de huidige regeling wordt voortgezet. Dat houdt in, dat iedereen met een rijbewijs B en een aanvullende rijopleiding een elektrische bestelwagen tot 4250 kilogram mag besturen. Daarvoor heeft de bestuurder dus geen rijbewijs C nodig. TLN wil dit graag, omdat op die manier beter aan de doelstellingen van Zero Emissie Stadslogistiek (ZES) kan worden voldaan.

De voertuigen mogen alleen in Nederland worden ingezet, en er mag geen aanhangwagen worden aangekoppeld. Daarnaast geldt een vrijstelling van de tachograaf. De bestuurder moet ook een aanvullende rijopleiding doen.

Green Deal

Op dit moment gelden de uitzonderingen al voor bedrijven die zijn aangesloten bij de Green Deal ZES. Bedrijven kunnen daar lid van worden als ze zijn aangesloten bij een brancheorganisatie. De voorwaarden gelden niet voor rijscholen.

De huidige proef is vooral interessant voor bedrijven die vaak in stadscentra spullen vervoeren met een elektrisch busje, en voor rijscholen die eendaagse trainingen voor chauffeurs van bestelauto’s willen verzorgen.

Of de overheid de suggesties van TLN inderdaad overneemt, is nog afwachten.

Vorig artikelIs Hyundai bezig met twee goedkope elektrische auto’s?
Volgend artikelBP en Iberdrola gaan samen investeren in snellaadpunten en groene waterstof

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in