Michelin e.Primacy autoband

Nieuwe Michelin e.Primacy moet de meest milieuvriendelijke autoband zijn

Michelin kondigt aan dat het de meest milieuvriendelijke autoband heeft ontwikkeld. Het Franse bedrijf zal de nieuwe e.Primacy autobanden, die ook ideaal voor elektrische auto’s zijn, in 2021 introduceren.

Van grondstof tot recycling

Met deze ‘e.Primacy’ besteedde Michelin tijdens de ontwikkeling bijzonder veel aandacht aan de analyse van de levenscyclus van de band. Dit om de milieu-impact over de hele levensduur te kunnen evalueren. De Franse bandenproducent voerde – als eerste bandenfabrikant ter wereld – allerlei simulaties uit om de milieuvriendelijkheid als onderdeel van het ontwikkelproces te kunnen gebruiken. Men gebruikte diverse gestandaardiseerde methodes, Zo kon gedurende de levenscyclus van de band alle effecten van de e.Primacy berekenen. Die gegevens gebruikte Michelin om de band te optimaliseren. Men keek naar aspecten als de winning van grondstoffen tot aan de productie, de distributie, het gebruik en de recycling van de autoband.

Rolweerstand

Bovendien helpt de band om de CO2-uitstoot en het brandstof/energiegebruik te verminderen door een lagere rolweerstand. Volgens Michelin bespaart een voertuig met verbrandingsmotor tot 0,21 liter brandstof per 100 kilometer en dus tot 80 euro tijdens de levensduur van de band. Het lagere brandstofverbruik leidt ook tot een lagere CO2-uitstoot. Michelin claimt dat tijdens de levensduur van de e.Primacy tot 174 kg minder CO2 wordt uitgestoten. Dat komt overeen met de gemiddelde CO2-uitstoot van een voertuig dat ruim 1600 kilometer aflegt.

Tot zeven procent hogere actieradius

De Michelin e.Primacy is bedoeld om de energie-efficiëntie van elektrische auto’s door zijn rolweerstand zodanig te verbeteren dat voor een model met een bereik van 400 kilometer tot 7 procent of ongeveer 30 kilometer meer mogelijk is.

Volgend jaar op de markt

De e.Primacy is volgens Michelin vanaf maart 2021 leverbaar in 56 bandenmaten, van 15 tot 20 inch. Hiermee passen ze op de meest voorkomende soorten voertuigen met verbrandings- en elektromotor.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven