vrijdag, 21 juni, 2024
Meer...
  Homee-NieuwsNieuwe kleur Tesla Model S en X

  Nieuwe kleur Tesla Model S en X

  Eind vorig jaar kwam Tesla met een flinke update van de Model 3. Een recente update van de Model S en Model X laten echter nog even op zich wachten. Toch komt Tesla met een nieuwe bijzondere kleur, die ook nog eens flink aan de prijs is!

  Kleurenstrategie

  Tesla hanteert een beetje de kleurenstrategie van Henry Ford met de Model T. In iedere kleur te bestellen, zolang het maar zwart is. Bij de Model S en X is de basiskleur namelijk wit (pearl White Multi-Coat). Verder kan er gekozen worden uit zwart (Solid Black), blauw (Deep Blue Metallic), rood (Ultra Red) en grijs (Stealth Grey). Voor die andere kleuren dan wit moet er dus extra geld neergelegd worden. Dit start bij €1.600 voor zwart en blauw. Rood en grijs kosten dan weer een flinke €2.600 extra. Dit zorgt er enerzijds misschien voor dat Tesla’s niet bijdragen aan het meest diverse straatbeeld, maar zorgt wel voor een zeer gemakkelijk productieproces. Wat voor de consument dan natuurlijk de prijzen weer drukt.

  Lunar Silver

  Toch komt Tesla dus met een extra kleur voor de Model S en Model X. De nieuwe kleur Lunar Silver is in principe een andere tint grijs dan Stealth Grey en met name een flink stuk lichter. Volgens Tesla zelf heeft de kleur “Lichtere, helderdere highlights—diepere, donkerdere schaduwen. Lunar Silver is een heldere zilverkleur met een uitgesproken metallic effect en een subtiele blauwe tint. Door het gebruik van nieuwe pigmenten bereikt deze verf een technische en dynamische uitstraling die de vorm van de Model S en Model X vanuit elke hoek onder de zon benadrukt.”

  Die blauwe tint missen we helaas, al is het wel prettig dat Tesla meer kleuren toevoegt aan het kleurenpalet. Alleen is de prijs van €2.600 wel aan de hoge kant, maar dan kun je wel laten zien dat je de nieuwste hebt!

  Tekst: Arjan Hordijk

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  e-Videos