Nieuwe joint-venture LG Electronics en Magna gaat componenten en aandrijflijnen voor EV’s leveren

LG Electronics en Magna hebben een joint-venture opgericht die niet alleen elektromotoren, omvormers en boordladers maar ook complete elektrische aandrijflijnen zal leveren. De joint venture, LG Magna e-Powertrain genaamd, zal naar verluidt meer dan 1.000 werknemers tellen.

Die werknemers kome niet alleen in de hoofdvestiging in de Zuid-Koreaanse stad Incheon maar ook in de VS en China. Met de oprichting en de goedkeuring van de aandeelhouders van LG, hebben de ondernemingen nu verdere details kunnen vrijgeven. Bijvoorbeeld over de samenstelling van het managementteam van de joint venture. Deze zal worden geleid door Cheong Won-suk, voorheen vice-president en hoofd van de ‘Green Business’ bij LG Vehicle Component Solutions Company. De dagelijkse leiding (COO) komt in handen van Javier Perez, afkomstig van Magna.

Bundelen

Door het bundelen van hun beider competenties willen beide ondernemingen “snel inspelen op markttrends en profiteren van de toenemende wereldwijde verschuiving naar de elektrificatie van voertuigen”. De joint venture gaat aandrijvingsoplossingen ontwikkelen die de autofabrikanten een schaalbare portefeuille moeten bieden. Volgens het persbericht “van complete oplossingen voor elektrificatie en functionaliteit tot de integratie van intelligente besturingssoftware en controlesystemen in nieuwe e-aandrijvingssystemen”.

Synergie

CEO Cheong benadrukt in zijn verklaring de synergie tussen de bedrijven: “De geïntegreerde en gezamenlijke aanpak zal naar verwachting snel klanten opleveren en profiteren van de snelle groei van de wereldwijde markt voor elektrische aandrijving”. COO Perez voegt hier het volgende aan toe: “De markt voor e-motoren, inverters en elektrische aandrijfsystemen zal naar verwachting tot 2030 aanzienlijk groeien. Onze joint venture brengt experts van Magna en LG samen om een portfolio van elektrische oplossingen van wereldklasse aan te bieden.”

Vorig artikelAllego plant beursgang
Volgend artikelZal de ID.Buzz inderdaad de ‘buzz’ veroorzaken die Volkswagen hoopt?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in