Nieuwe, goedkopere instapversie van Tesla Model Y op komst

goedkopere instapversie van de Tesla Model

Tesla zal de Model Y vanaf december ook aanbieden met alleen achterwielaandrijving. Na de recente prijsstijgingen is de Tesla Model Y met achterwielaandrijving een welkome, betaalbaardere aanvulling op het programma van de Amerikaanse autofabrikant. Bovendien heeft ook deze instapversie een prima basisuitrusting.

Iets minder vlot, iets kleinere actieradius

Qua actieradius moet je met de Tesla Model Y Rear-Wheel Drive wel een behoorlijke veer laten. Die bedraagt met 455 kilometer zo’n 100 kilometer minder dan de andere versies van de Model Y. Maar ook de actieradius van de Rear-Wheel Drive is meer dan de meeste andere elektrische auto’s zodat er allerminst reden tot klagen is. Ook de prestaties zijn wat bescheidener. De topsnelheid van de Model Y RWD bedraagt altijd nog zo’n 217 km/u. De acceleratie van 0 tot 100 km/u in 6,9 seconden is wat trager dan we van andere Tesla’s gewend zijn maar is evengoed nog vlot genoeg. Ook qua laadsnelheid moet je met iets minder genoegen nemen, de DC-laadsnelheid bedraagt maximaal 170 kW.

Tesla Model Y Rear-Wheel Drive specificaties prijzen

Compleet

Zoals gezegd is de Tesla Model Y RWD allesbehalve karig uitgevoerd. Tot de standaarduitrusting van de Tesla Model Y Rear-Wheel Drive behoren onder anderen verwarmde stoelen (voorstoelen en achterbank), een verwarmd stuurwiel, Autopilot en een premium audiosysteem met 13 luidsprekers, 1 subwoofer en 2 versterkers.

Prijzen

De Tesla Model Y Rear-Wheel Drive is te bestellen vanaf 49.990 euro. Deze nieuwe instapversie van de Tesla Model Y heeft niets te maken met eerdere berichten dat BYD zijn zogenaamde Blade-accu’s aan Tesla Gigafactory Berlijn levert. De Model Y Rear-Wheel Drive voor Europa word namelijk in Gigafactory Shanghai gebouwd. De eerste leveringen zullen vanaf december 2022 plaats vinden.

Vorig artikelStrøm City 2.0 gaat in eerste kwartaal 2023 in productie
Volgend artikelBonus voor de Fransen als ze hun auto inruilen voor een e-bike

2 REACTIES

  1. BETAALBARE TESLA?
    voor diegenen al die hem niet zelf hoeven te betalen zeker?
    sommigen hebben blijkbaar echt geen greintje besef van de waarde van een euro,of,wat vele mensen moeten doen om de waarde van een tesla op hun inkomen over te houden…..de energie en consumptieprijzen zijn blijkbaar nog niet genoeg geboomd….

  2. Klagen over een prijs “vanaf 50 mille”, ik snap het ergens wel hoor. Ik kan zo’n auto ook niet betalen, bij lange na niet. Maar zo kan ik alle andere auto’s in die prijsklasse ook niet betalen. Dat ligt dus niet aan die Tesla, maar aan mijn eigen inkomen. Iedere elektrische auto in dat formaat, met die prestaties en uitrusting, komt op dat prijsniveau. Wat Tesla voor die prijs biedt, lijkt me dus prima. Als dat niet in het budget past: er zijn ook heel veel goedkopere elektrische auto’s.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in