Nieuwe foto’s van de Fisker PEAR beschikbaar

Fisker PEAR

Tijdens de bekendmaking van de financiële resultaten vertelde Fisker begin deze week ook het nodige over de lancering van de Fisker Ocean, waarover wij al schreven. Maar de presentatie liet ook nieuwe beelden zien van de Fisker PEAR, die de Amerikaanse startup samen met contactfabrikant Foxconn ontwikkelt.

Volumemodel

De Fisker PEAR moet een meer betaalbare elektrische auto worden, met een vanafprijs die onder de dertig mille zou moeten liggen. Dat maakt hem interessant voor een groot publiek, het moet dan een echt ‘volumemodel’ worden. De Foxconn-fabriek in Lordstown kan straks 250.000 eenheden van de PEAR per jaar produceren. Fisker heeft nu al meer dan 5.600 reserveringen voor de PEAR binnen, ondanks het feit dat er amper goede beelden laat staan specificaties van bekend zijn. Het enige wat oprichter en CEO Henrik Fisker tot nu toe vertelde, was dat de Fisker PEAR een “werkelijk revolutionaire E/E-architectuur met slechts enkele centrale computereenheden” krijgt en dat de topversie een actieradius (volgens EPA?) van “meer dan 300 mijl” (dus zo’n 483 kilometer) zal hebben.Fisker PEAR Fisker PEAR Fisker PEAR

Exterieurontwerp

Zoals gezegd: tot nu toe waren er alleen wat vage teasers van beschikbaar. Maar Fisker gaf nu beelden vrij die ons heel goed laten zien wat we van de Fisker PEAR mogen verwachten. Het betreft hier het definitieve ontwerp van het exterieur, waarbij duidelijk te zien is dat de auto aardig hoog op de wielen staat en dus ook een wat hogere zitpositie heeft. Net als bij de Ocean zijn de lichtunits voor en achter slank en heeft de auto ook een vrij hoge, oplopende taillelijn. Die loopt ook verder en sterker op dan bij de Ocean, en ook de ‘schouders’ zijn een stuk forser. Enfin, beelden zeggen veel meer dan woorden.

 

Er is overigens ook een video van een gecamoufleerde Fisker PEAR:

Vorig artikelTwee nieuwe elektrische scooters bij Segway
Volgend artikelOnthulling Kia EV9 is nabij, deze teasers laten al heel wat zien

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in