MG Cyberster

Nieuwe foto’s MG Cyberster zijn veelbelovend

We schreven er vorige week al over, de Cyberster van MG. Sinds het Britse merk deel uitmaakt van het Chinese SAIC biedt het alleen normale gezinsauto’s aan. Daar komt met de Cyberster wellicht verandering in. De officiële onthulling is eind deze maand op de Shanghai Auto Show, maar we hebben al foto’s.

De MG Cyberster is een tweezits sportauto met open dak, die een klein beetje doet denken aan de klassieke MGB Roadster die MG tot 1995 bouwde. De Cyberster zou een beeld geven van de toekomstige sportieve ambities van het merk. SAIC heeft nog niet besloten of er ook een productiemodel op basis van de MG Cyberster komt. Het bedrijf sluit die mogelijkheid echter niet uit.

MG Cyberster

Carl Gotham, Directeur SAIC Design Advanced London: “De Cyberster is een gewaagd statement dat de toekomst van MG reflecteert en raakt aan ons erfgoed. Maar nog belangrijker is dat we voortbouwen op onze geavanceerde technologie en design. Sportwagens zijn de levensader van het MG-DNA en de Cyberster is een zeer interessant concept voor ons.”

MG Cyberster

Volgens MG combineert het studiemodel van de elektrische auto krachtige mechanica en “slimme” technologieën, aldus MG. De intelligente vierwielaandrijving zorgt voor een acceleratie van nul tot honderd in minder dan drie seconden en een actieradius van 800 kilometer. SAIC zal meer informatie vrijgeven tijdens de officiële première op de Shanghai Auto Show, die eind april plaatsvindt.

MG Cyberster

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven