Nieuw elektromerk Geometry op termijn ook naar Europa

Geely zet enorm in op elektrificatie: met Volvo (Polestar), Lynk & Co, de London EV Company en nu ook met het nieuwe merk Geometry. Dat moet zich gaan richten op premium elektrische auto’s en komt op termijn ook naar Europa.

Geometry werd geïntroduceerd in Singapore, waar ook gelijk het eerste model werd getoond: de A. Dat is een compacte sedan (formaat 3 Serie lijkt het) met een 163 pk en 250 Nm sterke elektromotor, waarmee hij in 8,8 seconden van stilstand naar 100 km/h moeten kunnen gaan.

Maximaal 500 kilometer

Er komen twee varianten van de Geometry A op de markt. De instapper heeft een 51,9 kWh-batterij, die goed zou zijn voor een NEDC-bereik van 410 kilometer. Het model daarboven krijgt een 61,9 kWh-accu en een actieradius van maximaal 500 kilometer.

Ook naar Europa

Het nieuwe merk van Geely komt in eerste instantie in China op de markt, maar zou daarna ook naar andere Aziatische landen en ook naar Europa komen. Volgens Geely komen er tussen nu en 2025 meer dan tien volledig elektrische Geometry-modellen op de markt.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven