NME Cargo Van elektrische bestelwagen

Nieuwe elektrische bestelwagen van het Oostenrijkse NME

Ondanks het feit dat diverse grote automobiel- en bestelwagenfabrikanten er hard mee bezig zijn, zijn er in Europa nog steeds maar heel weinig elektrisch aangedreven bestelwagens verkrijgbaar. Dan is het logisch dat kleinere spelers, zoals het Oostenrijkse bedrijf New Mobility Enterprise (NME), in dat gat springen.

Moeilijk segment

De markt van elektrische bestekwagens lijkt verre van eenvoudig te zijn. Zo kondigde de Deutsche Post enkele weken geleden het einde aan van de productie van den elektrisch aangedreven Streetscooter. De fabrikant daarvan maakt sinds 2014 deel uit van de logistieke reus. De reden die door Deutsche Post wordt gegeven betreft “een ongunstig marktklimaat”. Vreemd, want met alle online bestellingen schieten de bestel- en bezorgdiensten als paddenstoelen uit de grond en rijden er waar je ook maar kijkt bestelbusjes rond. Dat met toch een uiterst interessante markt zijn.

Volledig elektrische Cargo Van

NME lanceert dit jaar een nieuw model, de Cargo Van. Eerst in Oostenrijk, later in heel Europa. De volledig elektrisch aangedreven Cargo Van, waarvoor NME een model van Dongfeng Automobile (DAFC) gebruikt, is vier en een halve meter lang, 1,68 m breed en 1,90 m hoog. NEM levert het voertuig vanaf juli in Oostenrijk. In eerste instantie zal er een “1st Edition” beschikbaar zijn met vijf kubieke meter laadruimte, een laadvermogen van 950 kilogram en een actieradius tot 180 kilometer. De laadruimte van de Cargo Van meet 256 x 148 x 135 centimeter en zou meer dan voldoende moeten zijn voor twee europallets. Hij is ook iets groter dan de laadruimte van bijvoorbeeld de Nissan e-NV 200. Leeg weegt de Cargo Van ongeveer 1,6 ton.

 

De elektromotor heeft een vermogen van 60 kW en drijft de achterwielen aan. De maximumsnelheid van de NME Cargo Van, die vooral bedoeld is voor een stedelijke omgeving, bedraagt 90 km/u. De bestelwagen heeft een accupakket van 41,8 kWh dat afkomstig is uit de fabriek van CATL. Laden kan met 6,6 kW via een Type 2 stekker. Om vertrouwen te geven in de technologie geeft men en garantie van twee jaar (of 60.000 kilometer). Na vijf jaar moet de accu nog minstens 70 procent van zijn capaciteit hebben.

NMW is exclusief distributeur voor Europa

MNE is de exclusieve partner van de Chinese fabrikant Dong Feng voor ontwikkeling en verkoop aan commerciële klanten in Europa. Getrainde servicepartners voeren de onderhouds- en reparatiewerkzaamheden voor NMW uit. Bezoeken en proefritten zijn al mogelijk en de NME Cargo Van kan ook al online worden gereserveerd. De prijs bij de marktintroductie bedraagt in Oostenrijk 26.500 euro. Er is nog geen datum vastgesteld voor de marktintroductie in de overige Europese landen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven