Nieuwe eigenaar Streetscooter wil verkoop vertienvoudigen

Streetscooter elektrische bestelwagen

Streetscooter is onlangs overgenomen door Odin Automotive. De nieuwe eigenaar wil de verkoop van de StreetScooters flink opvoeren. Voorts zal het merk een nieuwe naam krijgen. Bovendien wil men nog meer mobiliteitsbedrijven overnemen.

Dit vertelde Stefan Krause, CEO van Odin, in een interview in de High Voltage podcast van het Duitse Wirtschaftswoche. Krause bekleedde in het verleden leidinggevende posities bij onder anderen Canoo, Fisker en Faraday Future. Ook is hij plaatsvervangend CEO van het Canadese mijnbouwbedrijf Rock Tech Lithium. Odin Automotive is een in Luxemburg gevestigd internationale consortium van bedrijven. Dit nam de intellectuele eigendom van de voertuigmodellen D17 en D20 over alsmede twee volledige dochterondernemingen in Zwitserland en Japan.

Overname was sneller en goedkoper

Krause vertelt dat Odin Automotive team eigenlijk van plan was om een nieuw merk voor elektrische bestelwagens op te zetten. Men zag van dat idee af toen bekend was dat Streetscooter in de etalage stond. Het opzetten van een nieuw merk zou lang gaan duren en kostbaarder zijn dan het overnemen van StreetScooter.

Ook zei Krause dat hij het ontwikkelingsteam als enorm competent en gemotiveerd beschouwde. Hij is van mening dat er “geen ander team in de wereld met zo’n diepgaande ervaring” op het gebied van stedelijke leveringsdiensten is. Streetscooter is volgens Krause wat dat betreft verder dan alle andere fabrikanten van elektrische bestelwagens.

Verkoop vertienvoudigen

De verkoop van de StreetScooter bestelwagens moet in de komende drie jaar maar liefst vertienvoudigen, vertelt Krause. De maximale productiecapaciteit van Streetscooter in de fabriek bij Aken van ongeveer 30.000 voertuigen per jaar is voldoende voor de komende drie tot vier jaar. Momenteel is Deutsche Post de belangrijkste klant voor de 3.000 voertuigen die er per jaar worden geproduceerd. Men verwacht dat andere klanten vanaf 2023 zullen volgen. De productie zal dan stap voor stap worden opgevoerd.

Ook in de VS

Maar men gaat ook Streetscooters in de VS bouwen. Odin heeft productietechnologie verworven om een productiefaciliteit in de VS op te zetten. Er zijn daar talrijke andere klanten, waaronder de Amerikaanse regering. De markt is immens, zei Krause, met name gedreven door het feit dat steeds meer binnensteden de verbrandingsauto verbieden.

Verdere uitbreiding

“Iedereen wil het probleem oplossen, maar er zijn geen voertuigen,” zei Krause. “Autoverhuurbedrijven en leasemaatschappijen komen regelmatig aankloppen zonder dat er veel aan marketing wordt gedaan. Wij willen deze activiteiten ook niet opvoeren voordat we de nieuwe merknaam van het bedrijf hebben bepaald en gecommuniceerd.”

Daarom lijkt het niet meer dan logisch dat Odin Automotive een breder productaanbod wil hebben en de komende jaren meer mobiliteitsbedrijven wil opkopen. Krause: “Odin Automotive wil een wereldspeler worden voor mobiliteitsoplossingen in grote steden.”

Vorig artikelElektrische Maserati Grecale Folgore komt volgend jaar
Volgend artikelGeely heeft nu ook accuwisselstations voor trucks

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in