Nieuwe Citroën ë-C3 zet de toon voor 2024

Citroën ë-C3

Terwijl meerdere merken hebben aangekondigd dat het mogelijk is om een betaalbare auto in het B-segment voor 25.000 euro aan te bieden, is Citroën het allereerste merk dat dit ook waarmaakt. De scherpe vanafprijs van € 24.290 maakt de nieuwe Citroën ë-C3 misschien wel tot dé gamechanger van 2024.

Enige compromissen, maar dat is ook alles

Een auto met een dergelijke scherpe prijs komt niet zonder compromissen. Wat zijn de voornaamste? Welnu, in de basisuitvoering genaamd ‘You’ vind je geen infotainmentscherm. In plaats hiervan is er een speciale houder voor de smartphone. Die kun je voorzien van de speciale My Citroën-app welke naast de navigatie ook de snelkoppelingen naar de meest voorkomende functies van het infotainment voor je regelt. Er is ook geen instrumentenpaneel, deze functie wordt overgenomen door een head-up display. Een functionele vorm van minimalisme, om het zo maar te zeggen. De duurdere Max-uitvoering heeft overigens wel een infotainment scherm.

Verder doe je in deze nieuwe Citroën maar heel weinig compromissen. Met een actieradius van bijna 320 kilometer kom je doorgaans ver genoeg en ook de 83 kW elektromotor levert heel aardige prestaties.

Citroën ë-C3

Iets groter dan vorige C3

Qua ruimte heeft de nieuwe ë-C3 zelfs meer te bieden dan zijn voorganger die alleen met verbrandingsmotoren verkrijgbaar was. De nieuwe ë-C3 is 4,01 meter lang, 1,76 meter breed en exclusief dakrails 1,57 meter hoog. De bagageruimte meet 310 liter. Dankzij de grote bodemvrijheid van 163 mm en de met 100 mm verhoogde zitpositie is het in- en uitstappen heel eenvoudig.

Smart Car-platform

Wie denkt dat de nieuwe Citroën ë-C3 op het STLA-Small platform van Stellantis staat: dat is niet het geval. Citroën heeft voor de nieuwe ë-C3, die is afgeleid van de gelijknamige versie die in India wordt aangeboden, gekozen voor een BEV-platform genaamd Smart Car. Dit platform is door Citroën voorzien van een 83 kW elektromotor die de auto heel behoorlijke prestaties levert. Natuurlijk, de sprint van 0 naar 100 km/u in 11 seconden is geen enorme prestatie maar bedenk wel dat een elektrisch auto bij lage snelheden altijd lekker vlot reageert. Lekker doorrijden in de stad gaat prima en dankzij de topsnelheid van 135 km/u zijn ritten op de snelweg of Autobahn ook geen probleem.

Citroën ë-C3

De 44 kWh LFP-accu geeft de Citroën ë-C3 een WLTP-actieradius van 320 km. Meer dan voldoende voor iedereen die veel in de stad rijdt, en ook langere ritjes gaan prima. En mocht de accu onderweg leeg raken: de laadsnelheid aan de DC-snellader bedraagt een keurige 100 kW, zodat je deze in 26 minuten van 20% tot 80% kunt opladen. Citroën ë-C3 heeft trouwens ook niet bezuinigd op de on-board lader, deze heeft heel netjes een snelheid van 11 kW.

Uniek Frans veercomfort

Citroën heeft altijd al een reputatie gehad voor het leveren van comfort en design, en de ë-C3 is daarop geen uitzondering. De auto is uitgerust met de nieuwe Citroën Advanced Comfort-stoelen en een unieke vering die het gevoel geeft alsof men op een vliegend tapijt rijdt.

De Citroën ë-C3 is niet zomaar een elektrische auto; het is een voertuig dat comfort herdefinieert. Dankzij de geavanceerde Citroën Advanced Comfort-vering biedt de ë-C3 een rijervaring die doet denken aan een vliegend tapijt.

Het unieke Advanced Comfort-veringssysteem van Citroën is standaard op alle uitvoeringen van de ë-C3. Dit systeem maakt gebruik van Progressive Hydraulic Cushions, die naadloos integreren met de schokdempers en de vering. Ze vervangen de traditionele mechanische stops en functioneren in twee fasen. Bij lichte (de)compressie werken de veer en schokdemper onafhankelijk van de hydraulische stops. Bij grotere impact komen deze hydraulische stops in actie om de bewegingen van de carrosserie te temperen en schokken te minimaliseren.

Citroën ë-C3

Laurence Hansen, Product and Strategy Director bij Citroën, benadrukt het belang van comfort: “Comfort is diep verankerd in het DNA van Citroën. Het is cruciaal voor ons omdat het ook voor onze klanten van groot belang is. Met innovaties zoals de nieuwe versies van onze Advanced Comfort-stoelen en – voor het eerst in de C3 – onze Advanced Comfort-vering, zetten we nieuwe normen voor comfort in het B-segment.”

Nog goedkopere 20k-versie aangekondigd

Citroën heeft trouwens aangekondigd dat er in 2025 een nóg goedkopere versie van de ë-C3 komt. De prijs daarvan ligt net boven de 20 mille. Die uitvoering heeft een actieradius van ongeveer 200 kilometer.

Citroën ë-C3

Vorig artikelNissan Hyper Tourer: hét voorbeeld van een toekomstige elektrische MPV?
Volgend artikelTest Opel Corsa Electric: Helemaal niet verkeerd, maar (nog) geen prijspakker

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in