Nieuwe BMW M5 elektrisch

Nieuwe BMW M5: uitsluitend elektrisch en meer dan 1000 pk

De hierboven afgebeelde E28-versie is een oudje maar ook een van de meest legendarische generaties van de BMW M5. Uit een interview met CarMagazine blijkt dat ook de nieuwe M5 legendarisch wordt. De nieuwe BWM M5 wordt namelijk de eerste ‘M’-serie die uitsluitend geëlektrificeerd leverbaar zal zijn.

Er komt van de nieuwe M5 ook een plug-in hybride met een totaal vermogen van ongeveer 750 pk maar de volledig elektrische versie overschrijdt de magische grens van 1000 pk. Dat maakt hem natuurlijk extra aantrekkelijk, natuurlijk ook omdat hij dat vermogen volledig emissievrij op de weg brengt. BMW-liefhebbers zullen ongetwijfeld reikhalzend uitkijken naar de volledig elektrische BMW M5, die met drie motoren een vermogen van 1020 pk op de weg brengt.

Actieradius: 700 kilometer

De elektrische BMW M5 krijgt uiteraard vierwielaandrijving. Het vermogen is afkomstig van een 250 kW elektromotor voor ieder achterwiel alsmede een 250 kW motor die beide voorwielen aandrijft. Met het grootste (135 kWh) accupakket dat de kopers kunnen kiezen, heeft hij een uiterst riante actieradius van 700 kilometer volgens WLTP. Dat is bijna 100 kilometer meer dan Tesla momenteel met de Model S haalt. Verder zou de elektrische M5 in 2,9 seconden van nul naar 100 km/u kunnen accelereren. Laten we voor BMW hopen dat die prestaties niet al vrij snel worden overschaduwd door de Tesla Model S in de veelbesproken Plaid-configuratie.

Laden met 350 kW

Waar BMW wel een stevige nieuwe maatstaf legt, is het feit dat je de M5 kunt laden met 350 kW aan een 400 volt-lader. Daarmee heb je, als de M5 aan een van de nieuwe laders van Ionity koppelt, de accu in iets meer dan 20 minuten tijd weer opgeladen tot 80%. Bovendien wil BMW de M5 in een later stadium upgraden naar 800 volt, net als de Porsche Taycan.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven