Nieuwe Aito M5 EV op Huawei DriveOne platform

Aito M5 EV

Nu de elektronicagiganten zich in de automobielwereld beginnen te roeren, ontstaan er her en der nieuwe samenwerkingen en merken. Een mooi voorbeeld daarvan is Aito, een door Huawei en Seres opgericht automerk. Aito lanceert met de Aito M5 EV alweer zijn derde volledig elektrische model.

Uiteraard is die M5 EV een keurige maar niet sensationeel ogende elektrische SUV. De looks zijn redelijk ‘Europees’ te noemen. Het is overigens de opvolger van de Aito M5 (zonder ‘EV’ dus). Aito heeft overigens ook de M7 in het programma.

Huawei’s DriveOne platform

Elektronicafabrikanten vinden auto’s, en dan met name de elektrische, razend interessant. Een moderne auto zit immers propvol met dure, geavanceerde elektronica. Daarom zijn merken als Apple, Sony, Huawei en Xiaomi bezig om voet aan de grond te krijgen in deze markt.

Huawei is daarmee al heel ver. Eind vorig jaar kwam het nieuws dat Huawei samen met Seres het automerk Aito op ging richten. Dit merk heeft al concrete vormen aangenomen want de leveringen van de Aito M5 begonnen in maart en die van de Aito M7 begonnen een paar weken geleden. Inmiddels levert Aito meer dan 10.000 voertuigen per maand af.

Onlangs kondigde Huawei aan dat het ook gaat samenwerken met de nieuwe automerken Geometry (van Geely) en Avatr (een samenwerking tussen Huawei en accuproducent CATL).

Aito M5 EV is gebaseerd op Huawei DriveOne-platform

De zojuist gelanceerde Aito M5 EV is gebaseerd op het DriveOne-platform van Huawei. De Chinese elektronicagigant heeft dat platform specifiek ontworpen voor auto’s met een volledig elektrische aandrijving. Het platform is uitgerust met Huawei DATS, een dynamisch adaptief koppelsysteem dat een wegafhankelijke reactietijd van 4 milliseconden heeft. Het dashboard en instrumentenpaneel worden aangestuurd door HarmonyOS 3.16, eveneens van Huawei. Verder is het platform ontworpen voor zowel achterwiel- of vierwielaandrijving, en ook de kopers van de Aito M5 EV kunnen daar uit kiezen.

Specificaties

De versie met achterwielaandrijving beschikt over een 200 kW elektromotor. Daarmee kan hij naar verluidt in 7,1 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren. De energieopslag van de Aito M5 is een LFP-accu van CATL met een capaciteit van 80 kWh. Hiermee zou volgens de Chinese normen een actieradius van 620 kilometer mogelijk moeten zijn. Uiteraard is de versie met vierwielaandrijving ook uitgerust met een elektromotor voorin. Deze heeft een vermogen van 165 kW, waardoor de sprint van 0 naar 100 km/u in naar verluidt 4,5 seconden mogelijk moet zijn. Ook hier zien we een 80 kWh, waarmee een bereik van 552 kilometer is opgegeven. In de praktijk is dat een stuk minder, de Chinese norm is behoorlijk optimistisch.

De prijzen van de M5 EV op de lokale markt lopen van 288.600 op tot 319.800 yuan. Omgerekend hebben we het dan over een kleine 42 tot ruim 46 mille.

Aito M5 EV

Straks ook met Qilin accutechnologie

Zoals CATL onlangs aankondigde, zullen ook de modellen van Aito binnen afzienbare tijd worden uitgerust met de nieuwe Qilin accu’s van CATL. Deze hebben een volume-efficiëntie van 72 procent en een energiedichtheid van maximaal 255 Wh/kg. Daardoor zou een bereik van meer dan 1.000 kilometer moeten zijn. Bovendien zijn deze accu’s geschikt om in 10 minuten tot 80% op te kunnen laden.

Vorig artikelTweede generatie Fuso eCanter op de IAA Transportation in Hannover
Volgend artikelFord Pro maak de specificaties van de nieuwe E-Transit Custom bekend

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in