zondag, 7 augustus, 2022
Meer...
  Homee-NieuwsNieuw Vietnamees automerk Vinfast komt ook naar Nederland

  Nieuw Vietnamees automerk Vinfast komt ook naar Nederland

  Na diverse Chinese merken komt er dit jaar ook een Vietnamees automerk naar Nederland. Vinfast, zoals het merk heet, bestaat amper drie haar en is nu al bezig met een wereldwijde expansie. Het Vietnamese automerk presenteert drie nieuwe elektrische modellen die eind dit jaar naar Europa komen.

  In 2018 presenteerde het toen nog piepjonge Vietnamese automerk Vinfast zijn eerste twee modellen: de Lux A2.0 en Lux AS2.0. Dit ietwat omslachtig genoemde tweetal deelde niet alleen de techniek, maar ook grote delen van een koetswerk met de BMW x5 van de vorige generatie. Kort na de marktintroductie van de Lux A2.0 en AS2.00 zag de Fadil het daglicht: een Opel Karl waar Vinfast zijn eigen sausje overheen had gegoten. De drie eerste modellen van Vinfast zijn alleen beschikbaar met benzinemotoren, maar straks heeft het merk ook elektrische auto’s in het aanbod. Alle drie de nieuwkomers worden volgens Vinfast volgepropt met software en hardware die autonoom rijden (niveau 2 tot 3) mogelijk moet maken. De Vinfast VF31 kan vanaf dit voorjaar besteld worden. In september opent Vinfast ook de orderboeken van de VF32 en VF33.

  Elektrische Vinfast VF31

   

  Vanaf mei dit jaar kan de Vietnamese consument dus de VF31 bestellen, een volledig elektrische SUV-achtige in het formaat van de Nissan Qashqai. De tot VF31 gedoopte nieuwkomer komt uitsluitend met elektrische aandrijving en krijgt een 116 pk sterke elektromotor op de vooras. De 4,3 meter lange cross-over heeft een 42 kWh groot accupakket in zijn bodem, goed voor een actieradius van 300 kilometer.

  Vinfast VF32 en VF33 worden grotere elektrische SUV’s

  De VF32 is een wat grotere SUV: 4,75 meter lang en met een 2,95 meter lange wielbasis. Daarmee valt hij qua grootte tussen auto’s als de X3 en X5 van BMW. De VF32 komt in twee elektrische versies. De topversie heeft twee elektromotoren die samen 409 pk sterk zijn, terwijl de minder krachtige variant het met een 204 pk en 320 Nm krachtige elektromotor moet doen. Het accupakket is in alle gevallen 90 kWh groot, goed voor een actieradius van minimaal 504 kilometer.

   

  De VF33 is de 5,12 meter lange grote broer van de VF32, een regelrechte BMW X5-concurrent dus. De VF33, die een wielbasis van 3,15 meter heeft, komt net als de VF32 uitsluitend elektrisch. Hij is altijd 409 pk sterk en heeft daarmee dezelfde aandrijflijn als de krachtigste versie van de VF32. Het accupakket van de elektrische VF33 is met 106 kWh wel een stukje groter dan die van de VF32. De grootste SUV van Vinfast perst minimaal 550 kilometer actieradius uit z’n accupakket. Ook deze SUV komt overigens beschikbaar met een benzinemotor, Vinfast zet namelijk ook een 228 pk sterke 2.0 op de bestellijst.

  Wereldwijde expansie

  Hoewel Vinfast zich aanvankelijk presenteerde als een merk dat alleen op de thuismarkt actief zou zijn, zegt het merk nu dat het de wereldwijde automarkt in het vizier heeft. Het spreekt onder meer over komst naar Europa, de Verenigde Staten en Canada. Al in november 2021 moeten alle drie de modellen ook in Europa beschikbaar zijn.

   

  Bron: AD/Autoweek

  Gerelateerd

  1 REACTIE

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  Nooit meer een lekke band met de Michelin X Tweel

  Iedere fietser heeft wel eens een lekke band gehad. Dit ongemak behoort nu tot het verleden, want Michelin komt met een nieuw soort band, dat niet lek te krijgen is. Speciaal voor cargobikes, dus ideaal voor een probleemloze pakket- en maaltijdbezorging.

  e-Videos