zondag, 22 mei, 2022
Meer...
  Homee-NieuwsNext.E.Go Mobile presenteert de e.Wave X, de opvolger van de e.Life

  Next.E.Go Mobile presenteert de e.Wave X, de opvolger van de e.Life

  Next.e.GO Mobile, de in Aken gevestigde autofabrikant die vorig jaar na diverse problemen een doorstart maakte, introduceert een nieuwe, compacte elektrische stadsauto. De nieuwe e.Wave X, duidelijk op de bekende e.Go Life gebaseerd, werd gisteren door merkambassadeur Neymar in Berlijn onthuld.

  Meer dan alleen een andere naam

  Het goede nieuws is dat de auto naast een andere naam niet alleen een visuele maar ook technische update heeft gekregen. De actieradius bedraagt voortaan 240 kilometer (WLTP City Cyclus) en de accu kan voortaan met 11 kW worden opgeladen. Hij is ook een stukje sneller geworden, met de nieuwe 80 kW elektromotor die de achterwielen aandrijft zijn de prestaties merkbaar beter. Helaas geeft Next.e.Go nog niet op wat de accucapaciteit van het accupakket van de e.Wave X is, zodat er nog weinig over de oplaadtijd te vertellen valt. Wat wel duidelijk is, dat je hem niet aan de DC-snelalder kunt aansluiten. De e.Wave X is wat dat betreft dus echt een autootje voor de kortere afstanden in de stedelijke omgeving. Maar daarvoor is hij ook volledig op toegerust. Hij heeft – ondanks het compacte formaat – bijvoorbeeld een achteruitrijcamera en parkeersensoren.

  Uiterlijk

  Omdat de carrosserie niet gelakt is – die bestaat uit een door en door gekleurd polymeer – was de keus qua kleuren beperkt. De e.Go Life was derhalve alleen verkrijgbaar in blauw en wit. De nieuwe e.Wave X werd gisteren gepresenteerd in geel. Of er nog andere kleuren zullen komen, is nog niet duidelijk.

  e.Go Mobile e.Wave X

  Interieur

  Het interieur biedt nog steeds plaats aan vier personen, iets wat je niet zo gauw verwacht voor een autootje van 3,35 meter lang. Ook in het interieur zijn er wat aanpassingen. Hoewel het ontwerp in grote lijnen gelijk blijft, heeft de e.Wave X een groot 23-inch ultrawide display. Ook is er een ander, sportiever stuurwiel dat in de hoogte en diepte kan worden versteld, en een mogelijkheid om smartphones draadloos op te laden. Verder omvat de standaarduitrusting onder meer airco en stoelverwarming op de voorstoelen. Ook zal er een veelzijdige app voor de e.Wave X worden aangeboden.

  Verdere verbeteringen

  Onderhuids zijn er de nodige verbeteringen. Naast de sterkere motor, grotere accu en krachtigere on-board lader heeft de e.Wave X een grotere torsiestijfheid gekregen. Het verbeterde 3D-aluminium spaceframe moet bijdragen aan een betere wegligging en passieve veiligheid.

  Laten we niet vergeten te vermelden dat de e.Wave X naar verluidt klimaatneutraal wordt vervaardigd en ook volledig recyclebaar is.

  Je kunt de e.Wave X als je wilt nu al reserveren. Houd er rekening mee dat hij zo’n 25.000 euro zal kosten, ongeveer 5.000 euro meer dan de e.Life.

  Beursgang

  Zoals nagenoeg alle startups in de e-mobiliteit, wil ook Next.e.GO Mobile naar de beurs gaan. De beursgang staat voor de eerste helft van dit jaar in de planning. Het Duitse Handelsblatt, dat zich op informatie van ingewijden beroept, meldde dit afgelopen winter al. Next.e.Go Mobile zal naar verluidt op ongeveer anderhalf miljard euro worden gewaardeerd. Dat is een heleboel geld voor een onderneming die weliswaar een redelijk uniek autootje op de markt wil brengen, maar nog geen productie van betekenis heeft (ca 1000 eenheden gebouwd) en ook geen enorm aantal reserveringen achter de hand heeft.

  Uiteraard wil Next.e.Go Mobile de het geld van de beursgang gebruiken om de geplande groeistappen – met onder meer uitbreiding naar Bulgarije en Mexico – te financieren.

  Brand stores

  Afgelopen najaar opende de startup zijn eerste brand store, aan de Königsallee in Düsseldorf. Aansluitend opende men er ook een aan de Große Bleichen in Hamburg. Er staan ook een brand store voor München in de planning. Aansluitend wil men ook naar het buitenland, waarbij men locaties in Athene, Milaan en zelfs Dubai noemde.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  Wereldpremière Polestar 3 is gepland voor oktober

  Hij was al aangekondigd en nu bevestigt Polestar, het elektrische zustermerk van Volvo, vor komend najaar ook de marktintroductie van de elektrische SUV. Waar de Polestar 2 op hetzelfde platform als de Volvo XC40 staat, zal de Polestar 3 het platform delen met de nieuwe generatie van de Volvo XC90.

  e-Videos