Nederlandse orderboeken VW ID.3 later open

Nederlandse orderboeken VW ID.3 pas ‘eind juli’ open

Nederlandse kopers van VW ID.3 moeten nog iets meer geduld hebben. Eerder liet Jürgen Stackmann van Volkswagen weten dat de orderboeken voor de ID.3 op 17 juni open zouden gaan. Dat is nog steeds het geval. Vanwege de typegoedkeuring gaan ze in Nederland helaas een maand later open.

Dat schrijft Autoweek, dat verder weet te melden dat de Nederlandse orderboeken volgens de importeur ‘eind juli’ openen. Omdat in Nederland een auto pas verkocht mag worden zodra de typegoedkeuring bevestigd is, duurt het hier dus een maand langer voordat de orderboeken open kunnen. Maar de vertraging heeft volgens de importeur geen invloed op de geplande levertijd.

Levering deze zomer

Men verwacht de eerste ID.3’s nog steeds deze zomer te leveren, maar er is nog geen specifieke leverdatum. Dat wordt kort dag, als de zomer al voor de helft voorbij is als de orderboeken opengaan. Of mensen dan nog een ‘1st’-versie kunnen bestellen, lijkt onwaarschijnlijk omdat deze versie in de voorverkoop al uitverkocht is.

Software

Wie inderdaad deze zomer een ID.3 krijgt geleverd, heeft grote kans een exemplaar te krijgen dat al maanden eerder is gemaakt en sinds die tijd buiten heeft gestaan. Vanwege softwareproblemen zouden duizenden exemplaren van de ID.3 wel zijn geproduceerd maar kan VW die vanwege softwareproblemen niet uitleveren. Deze exemplaren staan op opslagterreinen geparkeerd en moeten door VW-technici nog worden voorzien van goed werkende software. De voornaamste problemen met die software schijnen nu opgelost te zijn. Er is echter wel sprake van dat de eerste eenheden van de VW ID.3 een ‘uitgeklede’ software krijgen dat later een update krijgt.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven