Homee-NieuwsNa de Mercedes EQS komt de EQE, en daarvan ook AMG-versies

Na de Mercedes EQS komt de EQE, en daarvan ook AMG-versies

Tijdens de introductie van de Mercedes EQS in Andermatt en omgeving hebben we vrij uitgebreid met diverse engineers kunnen spreken, en lekker veel informatie opgehaald. Over sommige zaken mogen we niet spreken. Zo hebben we moeten tekenen om de details van de Mercedes-AMG EQS 53 niet te verspreiden.

We kunnen alvast wel vertellen dat het een fraaie machine is. Uiterlijk heeft hij de kenmerken die passen bij de modellen van AMG. Onderhuids is een aandrijflijn aanwezig met een maximum van 760 pk, full electric, uiteraard. Foto’s kunnen we niet delen, om de doodeenvoudige reden dat Mercedes eiste dat onze telefoon werd ingeleverd, voor we de ruimte mochten betreden waar de AMG EQS stond. Mercedes maakt alles specs en foto’s van de AMG EQS 53 pas op 5 september bekend. Dan natuurlijk meer informatie over deze elektrische sportsedan op dit platform.

Wat betreft de naderende ‘normale’ nieuwe EQ-modellen toonde Mercedes meer openheid. Op de autoshow van München (7-12 september) laat Mercedes de EQE zien aan het publiek. Die auto lijkt sterk op de EQS. Tijdens de lancering van de EQS kon we level 3 autonomie testen op de proving ground van Mercedes in Immendingen. Daar waren diverse gecamoufleerde EQE’s te zien. De vorm van de EQE is eender aan die van EQS, dus reken op een cW-waarde van 0,20 of 0,21. De EQS haalt de recordwaarde van 0,20 cW, maar omdat de EQE vermoedelijk een 30 centimeter korter is, zal de luchtweerstand een fractie minder efficiënt zijn. Let wel, nog altijd is 0,21 cW een uiterst sterk resultaat. Engineers van Mercedes hebben bevestigd dat de EQE niet met de reusachtige 108 kWh accu leverbaar zal zijn. Er komt een 90 kWh accu in, van de Chinese leverancier Farasis.

Van zowel de EQS als de EQE komt een SUV-achtige variant. Naar keus met achter- of vierwielaandrijving. De luchtweerstand van deze versies zal vermoedelijk ook iets minder revolutionair zijn dan die van de EQS. De mannen van AMG hebben bevestigd dat van de EQE ook een AMG-variant komt. Dat de kruisbestuiving tussen de modellen vergaand is, lijkt niet meer dan logisch. Dus ook de EQ SUV’s krijgen vermoedelijk het AMG-label. Maar dan zijn we inmiddels in 2023 aanbeland.

Tekst: Werner Budding

Gerelateerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

e-Nieuws

e-Videos