zaterdag, 2 juli, 2022
Meer...
  Homee-NieuwsMusk bevestigt: Tesla gaat Superchargers openstellen voor andere merken

  Musk bevestigt: Tesla gaat Superchargers openstellen voor andere merken

  Het gerucht ging al een tijdje rond maar Elon Musk heeft het nu op Twitter bevestigd: Tesla zal later dit jaar zijn Supercharger-netwerk openstellen voor elektrische auto’s van andere merken. Wanneer precies, en in welke landen, dat is nog niet helemaal duidelijk.

  In alle landen

  De bevestiging van Elon Musk was een reactie op de vraag van een Twitter-gebruiker of het snellaadnetwerk in alle landen of alleen in bepaalde landen beschikbaar komt voor elektrische auto’s van andere merken. Musk antwoordde eenvoudig met: “Na verloop van tijd, alle landen.” Daaruit kunnen we opmaken dat het openstellen aanvankelijk beperkt zal blijven tot individuele markten.

  Er is ook een hardnekkig gerucht dat er in september 2022 een aantal Superchargers in Noorwegen en Zweden toegankelijk zullen worden gemaakt voor derden. Details hierover zijn echter nog niet bekend.

  Overigens kondigde Musk een paar dagen geleden ook aan dat Tesla het laadvermogen van de Superchargers wil verhogen van 250 kW naar 300 kW. Ook hier is niet bekend wanneer en waar dit wordt doorgevoerd.

   

  Uitdagingen

  In Europa zou het openstellen voor andere merken relatief gemakkelijker te realiseren moeten zijn. Hier hanteert Tesla immers de standaard Europese CCS-aansluiting. Bij de CCS-oplaadpunten in Europa kan dit openstellen door middel van een aanpassing van de software van de Superchargers worden gerealiseerd. Dat is niet zo ingewikkeld. In het verleden kon je voertuigen van andere merken door een foutje ook al heel even opladen bij de Europese V3 Superchargers.

  Voor de VS ontwikkelde Tesla echter zijn eigen laadaansluiting. In de tijd dat Tesla zijn eerste model op de markt bracht was er geen geschikte standaardaansluiting op de markt. Daardoor zijn de Amerikaanse Superchargers niet zomaar compatibel met voertuigen van andere fabrikanten.

  In de praktijk zijn er misschien nog wat uitdagingen. Alle Tesla hebben de laadpoort linksachter. Daar is de laadkabel van de Supercharger op aangepast. Dat zal ook prima werken bij de Kia e-Niro, Renault ZOE en Hyundai Kona Electric. Deze hebben de laadaansluiting immers aan de voorzijde. Maar bij andere auto’s kan het wel eens lastig worden.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  Citroën ë-C4 X: fraaie synthese tussen een hatchback en een SUV

  Met de nieuwe Citroën ë-C4 X doet de Franse autofabrikant een gooi naar het middensegment. Daar zal de ë-C4 X de strijd aan moeten gaan met een concurrent uit eigen gelederen, de elektrische Peugeot 408. Maar er zijn meer kapers op de kust, zoals de coupé-versies van de elektrische SUV’s op VW’s MEB-platform.

  e-Videos