Mullen test veelbelovende polymeer solid-state accu’s

Mullen Five met polymeer solid-state accu

Solid-state accu’s worden door velen beschouwd als de ‘next big thing’ op het gebied van accutechnologie. Ze zijn geschikt voor hogere laadstromen, zodat accu’s nóg sneller geladen kunnen worden. De technologie is helaas nog niet gereed voor serieproductie, al zegt Mullen nu dé oplossing te hebben.

Sneller, beter én veiliger

Naast nog kortere laadtijden moet de nieuwe solid-state technologie ook zorgen voor een grotere actieradius en bovenal meer veiligheid. Dat komt omdat men hierbij een massieve elektrolyt gebruikt, in plaats van de tot dusver gebruikelijke vloeibare elektrolyt. Hierdoor kunnen de kathode en anode onmogelijk in contact met elkaar komen en zo kortsluiting of erger veroorzaken.

Er zijn al veel bedrijven bezig om deze technologie verder door te ontwikkelen zodat deze gereed is voor massaproductie. Maar tot op heden is er nog geen concreet zicht op. Althans niet voor de korte termijn. Ook het Californische Mullen Automotive ontwikkelt solid-state accu’s voor elektrische auto. De startup denkt nu een manier te hebben gevonden om de kloof naar commercieel toepasbare solid-state accu’s te verkleinen.

Veelbelovend

Mullen maakt bij deze accu gebruik van een polymeer technologie, die naar eigen zeggen veelbelovend is. Het bedrijf meldt nu dat men deze solid-state accu daadwerkelijk aan het testen is. De resultaten lijken tot dusver indrukwekkend. David Michery, CEO en voorzitter van Mullen Automotive: “We hebben succesvolle tests uitgevoerd en zullen nu beginnen met de ontwikkeling op pack-niveau. Samengevat hebben we onze 300 Ah cel getest die 343 Ah opleverde bij 4,3 volt en de resultaten overtroffen alle verwachtingen”.

Mullen Five eerst nog met conventionele accu’s

Mullen Automotive onthulde laatste ook zijn eerste elektrische cross-over met de naam ‘Five’. Deze auto heeft veelbelovende specificaties en een aantrekkelijk vanafprijs van $55.000. Hij komt naar verwachting in 2024 op de markt. Er zijn naar eigen zeggen al meer dan 25.000 reserveringen voor de Mullen Five cross-over.

Mullen zal de eerste generatie van de Five cross-over nog met conventionele Li-Ion accu’s leveren. De actieradius bedraagt met een 95 kWh accupakket naar verluidt ongeveer 525 kilometer. De startup zal pas in 2025 een prototype gereed hebben waarmee men de eerste ‘in-voertuig’ prototype testen met de polymeer solid-state accu kan uitvoeren. Het zal ook bij Mullen dus nog even duren voordat we een productieversie met solid-state accu tegemoet kunnen zien.

Bereik bijna 1000 kilometer

Met een 150 kWh solid-state accupakket zal de Mullen Five naar verwachting een bereik van meer dan 600 mijl (966 km) halen. Aan de DC-snellader kan men in 18 minuten voor 300 mijl (483 km) bijladen. Theoretisch zou je hiermee dus meer dan 1.500 kilometer kunnen rijden met een laadpauze van amper een kwartier. Als je wat vlotter rijdt haal je ook nog meer dan 1.000 kilometer met een kwartiertje laden. Wanneer dat daadwerkelijk mogelijk is, kan de term ‘range-anxiety’ in een klap in de geschiedenisboekjes.

Ook andere technologieën

Mullen liet weten dat het bedrijf ook bezig is met andere accutechnologieën, waaronder lithium-zwavel en lithium-ijzer-fosfaat. Men wil namelijk het beste compromis te vinden tussen efficiëntie, energiedichtheid, kosten en risico’s.

Vorig artikelHyundai Motor versnelt elektrificatie en beoogt in 2030 aandeel van 7% in EV-markt wereldwijd
Volgend artikelPolestar presenteert van Precept afgeleide 2+2 Roadster

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in