Mini heeft ook kleine MPV in de planning

Ondanks het feit dat de markt voor mini-MPV’s krimpt, lijkt Mini van plan om ook in dat segment een auto uit te brengen. Van deze, naar eigen zeggen meest praktische Mini ooit, is ook een elektrische versie gepland. Men wil voor deze nieuwe serie de oude naam Traveller gaan gebruiken.

De nieuwe MPV van Mini is bedoeld om kopers van gezinsauto’s aan te spreken die op zoek zijn naar meer gebruiksmogelijkheden en interieurruimte dan de bestaande Clubman en Countryman bieden. Helaas hebben we nog geen afbeelding van de Traveller en moeten we het vooral doen met de informatie van het doorgaans goed ingevoerde Engelse magazine Autocar.

FAAR-platform

Volgens Autocar wordt de MPV van Mini gebouwd op het FAAR-platform, waar ook de (nog altijd volledig elektrische) BMW i3 op wordt gebouwd. Het zal daardoor ook niet zo moeilijk zijn om die Mini Traveller te voorzien van een elektrische aandrijving. Dit platform ondersteunt overigens voor- en vierwielaandrijving en ook andere soorten aandrijflijnen. Dat komt goed uit want er komen volgens Autocar ook versies met verbrandingsmotoren alsmede een plug-in hybride.

Elektrische variant komt pas later

Helaas komt de volledig elektrische versie pas als laatste in productie. Desondanks meent men dat deze moet kunnen concurreren met de ID.3 van Volkswagen, hoewel die dan al jaren rondrijdt en ook al de nodige broertjes en zusjes in de ID-familie heeft gekregen.

Meerdere fronten

Mini is trouwens op meerdere fronten actief. De Mini’s voor Europa worden gebouwd op het FAAR-platform en komen uit de fabrieken in Born en Oxford. Daarnaast is er ook nieuw instapmodel gepland dat wordt ontwikkeld in een joint venture met de Chinese autofabrikant Great Wall Motors. Dat model zal worden gebouwd in het Chinese Zhangjiagang en in een afwijkende versie mogelijk ook in India, Maleisië en Thailand.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven