vrijdag, 12 augustus, 2022
Meer...
  Homee-Nieuwse-ActieMINI Concept Aceman toont voorproefje van nieuwe designtaal

  MINI Concept Aceman toont voorproefje van nieuwe designtaal

  MINI bereidt zich momenteel voor op een overstap naar een volledig elektrische line-up. Maar het zal nog een jaar of tien duren voordat MINI afscheid neemt van de verbrandingsmotor. Ondertussen mogen we aan de hand van de MINI Concept Aceman kennismaken met de nieuwe designtaal van het Britse merk.

  Typisch MINI

  De Mini Aceman moet het gat tussen de Mini Cooper en de Countryman opvullen. Met een lengte van 4,05 meter, een breedte van 1,99 meter en een hoogte van 1,59 meter passen de proporties van de Aceman perfect bij wat we van het Britse merk gewend zijn. De maatvoering komt nu trouwens aardig in de buurt van de vorige generatie van de Countryman, hij is alleen een behoorlijk stukje breder. Verder is de Concept Aceman uitgerust met vier deuren en een grote achterklep, het interieur biedt plaats aan vijf personen.

  Unieke en holistische gebruikerservaring

  De volledig elektrische cross-over SUV is van de grond af ontworpen om een unieke en holistische gebruikerservaring te creëren.

  De MINI Concept Aceman heeft volledig nieuw ontworpen grille, die wordt geflankeerd door matrix LED-units. De uitgebouwde wielkasten bieden ruimte voor 20″ lichtmetalen velgen en ook de Union Jack achterlichten van de huidige MINI generatie zijn van de partij. Een opvallend imperiaal en voor- en achterskirtpanelen in de stijl van een onderrijbeveiliging benadrukken de SUV-eigenschappen. Alleen is deze cross-over niet bedoeld om in het terrein te rijden, maar in de stad.

  Uiteraard mag MINI’s iconische ronde centrale display in het dashboard niet ontbreken. Deze is volledig vernieuwd en heeft nu een multifunctioneel OLED-scherm. Verder is het interieur van de auto volledig ontdaan van leder en chroom. MINI koos voor de stoffering voor geheel nieuwe materialen.  Door de flexibele middenconsole ontstaat er een ruimere en meer ergonomische cockpit voor de bestuurder.

  Verder beschikt de Aceman over een reeks eigen verlichtings- en geluidssystemen, waaronder meerkleurige projectielichten in de dakbekleding die het dashboard en de deurpanelen kleurrijk verlichten. Ook is er een grafische projector onder de auto die door het openen van de deuren wordt geactiveerd.

  Debuut later deze maand

  Het is nog niet bekend wanneer MINI’s elektrische cross-over in productie wordt genomen. Mogelijk weten we later deze maand meer. Het bedrijf heeft aangekondigd dat de Concept Aceman zijn wereldwijde debuut zal maken op de komende Gamescom 2022 in Keulen, die wordt gehouden vanaf 23 augustus.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  Met het verbod op benzineauto’s vanaf 2035 komt de schone stad dichterbij

  Vanaf 1 januari 2035 is het niet meer mogelijk een nieuwe auto op benzine, diesel of gas aan te schaffen. Hoog tijd dus om ons klaar te maken voor deze verandering, en de transitie naar elektrische mobiliteit te versnellen.

  e-Videos