donderdag, 22 februari, 2024
Meer...
  Homee-NieuwsMijlpaal bereikt: Nissan verkoopt wereldwijd ruim 1 miljoen elektrische auto’s

  Mijlpaal bereikt: Nissan verkoopt wereldwijd ruim 1 miljoen elektrische auto’s

  Nissan Motor Co., Ltd. heeft een belangrijke mijlpaal bereikt door wereldwijd meer dan 1 miljoen elektrische auto’s te verkopen, waarvan bijna een derde aan klanten in Europa.

  Nissan Leaf: wereldwijde populariteit en erkenning

  Sinds de lancering in december 2010 zijn wereldwijd meer dan 650.000 exemplaren van de Nissan Leaf verkocht, beschikbaar in ongeveer 50 landen, met Japan, de VS en Europa als belangrijkste markten. Het model heeft klantwaardering en vele prestigieuze prijzen ontvangen, waaronder “Europees Auto van het Jaar” en “Wereldauto van het Jaar” voor de eerste generatie. Sinds 2013 wordt de Europese markt bediend vanuit de Nissan-fabriek in Sunderland, VK, met meer dan 263.000 verkochte exemplaren.

  Nissan Leaf

  Nieuwkomer: Nissan Ariya

  In 2022 introduceerde Nissan de Nissan Ariya, een volledig elektrische crossover. De Ariya onderscheidt zich door de nieuwste designtaal en technologieën van Nissan, waaronder e-4ORCE vierwielaandrijving en geavanceerde ProPILOT 2.0 rijhulpsystemen. De verfijnde vormgeving van de Ariya leverde Nissan de Auto Color Award 2021 in Japan en de Red Dot Design Award in Duitsland op. Bovendien behaalde de Ariya een eervolle derde plaats in de Europese Auto van het Jaar-verkiezing van 2023 en werd hij opgenomen in de top 10 van Wards Best Interiors & UX-lijst.

  Nissan Ariya

  Elektrische bedrijfswagens

  Nissan betrad in 2014 de markt voor elektrische bedrijfswagens in Europa met de introductie van de e-NV200. Deze bedrijfswagen is sindsdien al meer dan 45.000 keer verkocht in Europa. Dit jaar lanceerde Nissan zijn opvolger: de Nissan Townstar Electric Van (EV).

  Nissan Townstar

  Toekomstvisie: Nissan Ambition 2030

  Als onderdeel van de langetermijnvisie ‘Nissan Ambition 2030’ is het doel van Nissan om tegen 2030 wereldwijd negentien nieuwe EV-modellen te lanceren. Tegen 2028 streeft het bedrijf naar het uitbrengen van EV’s met intern ontwikkelde solid-state-batterijen. Nissan wil het aanbod van elektrische voertuigen wereldwijd uitbreiden om te voldoen aan de diverse klantbehoeften.

  Elektrische crossover CHILL-OUT (conceptmodel)

  Uitbreiding van het elektrificatieaanbod

  Voor de Europese markt heeft Nissan de komst van twee nieuwe elektrische auto’s aangekondigd. Een elektrische crossover zal de nieuwe modelgeneratie inluiden, waarbij het CHILL-OUT conceptmodel als voorbode dient. Daarnaast zal Nissan ook een compleet nieuwe compacte elektrische auto uitbrengen, die het instapmodel wordt in het aanbod van elektrische voertuigen van Nissan.

  EV verkopen per regio

  Japan 230.000
  Noord-Amerika 210.000
  Europa 320.000
  China 230.000
  Overige regio’s 10.000
  Totaal 1.000.000

  – Verkoopcijfers zijn afgerond (verkochte eenheden) per 30 juni 2023

   

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  e-Videos