Microlino 2.0

Microlino gaat volgend jaar zonder retrodesign in productie

Micro Mobility Systems heeft het nodige nieuws verspreid over de ontwikkeling van de Microlino 2.0, de lichtgewicht stadsauto, ook wel bubble car genoemd. Het prototype heeft een nieuw chassis gekregen en men is nu bezig om dat samen met de motor en accu te testen.

Het Zwitserse bedrijf heeft de virtuele integratie van alle technische componenten in hun nieuw ontworpen chassis voltooid. Het chassis wordt opgebouwd uit plaatstaal en aluminium. De achteras wordt 50 procent breder om een onafhankelijke wielophanging mogelijk te maken. Micro Mobility Systems (MMS) meldt dat de eerste tests met een prototype van het chassis veelbelovend waren. De resultaten waren aanzienlijk beter dan die van de Microlino 1.0. De aangepaste elektromotor is merkbaar krachtiger en ook efficiënter dan de vorige versie. Ondanks de nieuwe motor zegt Micro Mobility Systems dat de “specificaties, de actieradius tot 200 kilometer en de prijs van 12.000 euro” niet mogen veranderen.

Prototype

Men is nu bezig met de ontwikkeling van een volgend prototype. Daarbij gaat men ook onderdelen zoals de verlichting en het vouwdak testen. “We verwachten dat dit over een paar weken rijklaar is. We zijn van plan om in totaal vijf prototypes te laten bouwen, die elk met tussenpozen van enkele weken worden voltooid en getest. De productie zal ondanks corona in 2021 starten”, zegt de familie Ouboter, de oprichters van Micro Mobility Systems.

Nieuwe samenwerking

Na de in januari 2020 aangekondigde buitengerechtelijke schikking met Artega en TMI betreffende de Microlino-kloon Karolino (die nu als Karo-Isetta wordt aangeboden), kondigde Micro Mobility Systems aan dat het op zijn beurt met het Italiaanse bedrijf CECOMP zou samenwerken om een verbeterde versie van de Microlino gereed te maken voor productie. Het team doopte het visueel en technisch herziene model Microlino 2.0 en zei destijds dat het “een veel betere handling, een betere ergonomie en betere repareerbaarheid” zou hebben en “in grote hoeveelheden geproduceerd” zou kunnen worden. Na de afgelasting van de Autosalon van Genève in het voorjaar onthulde het Zwitserse bedrijf de kleine elektrische auto begin maart tijdens een virtueel presentatie.

Geen retrodesign meer

Opvallend is dat men bij de nieuwe Microlino afscheid heeft genomen van het karakteristieke retrodesign. De foto’s tonen doorlopende LED-lichtbalken die de auto er veel moderner uit laten zien. Micro Mobility Systems meldt nu dat de LED-lichtbalken voor en achter ook in de definitieve uitvoering zullen worden genomen. Het bedrijf zegt dat de Microlino het eerste voertuig in de categorie L7e zal zijn dat over deze technologie beschikt.

Interieur

Ook onthulde de fabrikant ook nieuwe details over het interieur. Het in maart getoonde dashboard wordt iets gewijzigd. Een touchscreen zal de schakelaars en knoppen op de centrale balk vervangen. “Dit geeft ons meer flexibiliteit bij het toevoegen van nieuwe functies”, legt het bedrijf uit. Dit betekent dat de kleine elektrische auto twee displays krijgt, een achter het stuurwiel als snelheidsmeter en een kleiner centraal aanraakscherm. Ook nieuw is dat de versnellingskeuze nu aan de linkerzijde is en wordt bediend met een draaiknop. Verder krijgt de Microlino 2.0 een vaste stuurkolom. Hij klapt niet meer naar voren bij het openen van de deur.

Hans-Peter Kleebinder

Verder introduceert Micro Mobility Systems Hans-Peter Kleebinder als nieuw lid van de Micro Advisory Board. Hij is voormalig hoofd van Mini Duitsland en CMO van Audi Duitsland. Volgens het Zwitserse bedrijf was Kleebinger de eerste Microlino 1.0-testrijder in Duitsland en zal hij nu zijn jarenlange ervaring in de automobielindustrie gebruiken om de marktintroductie van de Microlino 2.0 te ondersteunen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven