MG4: Concurrent of alternatief?

De MG Mulan (een elektrische compacte hatchback) gaat in Europa MG4 heten

Het segment compacte auto’s met een elektrische aandrijflijn is nog maar dunnetjes bezet. We hebben de VW ID.3, Cupra Born en straks ook de Renault Megane E-Tech. Dat is het. Biedt dit mogelijkheden voor de MG4, zoals de onlangs in China onthulde MG Mulan hier gaat heten?

Weerstand

SAIC-dochter MG Motor publiceerde de eerste foto’s van de MG4, wat een ‘concurrent’ voor onder anderen de VW ID.3 zou moeten worden. We twijfelen een beetje over die aanhalingstekens. Kunnen we MG inderdaad beschouwen als concurrent voor de Europese merken, of is het meer een ‘betaalbaarder alternatief’? De waarheid zal in het midden liggen.

In technisch opzicht hoeft een merk als MG natuurlijk niet onder te doen voor de Europese merken. Alleen hebben de Europese autokopers nog de nodige weerstand tegen het kopen van een auto van een Chinees merk. Dat heeft niet alleen te maken met het debacle rond de onveilige Landwind SUV, en ons wantrouwen over de kwaliteit van de Chinese merken. Ook het feit dat er nogal wat werkgelegenheid richting China verdwijnt zal een rol spelen, evenals de manier waarop men daar met de mensenrechten omgaat.

Dat neemt niet weg dat MG het best wel aardig doet in Europa. Het is natuurlijk van origine een Europees (Engels) merk. Bovendien zijn elektrische auto’s qua aanschaf duurder dan conventionele auto’s. Als er dan een betaalbaar elektrisch alternatief beschikbaar is, dan zal een particulier die wat minder waarde aan imago’s hecht daar al snel voor kiezen. Het elektrische compacte model werd in China voorgesteld als MG Mulan en zal buiten China gelanceerd worden als MG4.

De MG Mulan (een elektrische compacte hatchback) gaat in Europa MG4 heten

Specificaties

Om te beoordelen in hoeverre de MG4 inderdaad een concurrent in het compacte segment wordt, zullen we de technische gegevens moeten hebben. Die zijn nog niet bekend, en komen pas na de officiële première van de MG4. Die staat gepland voor het eind van dit jaar. We kunnen niet kijken naar de specificaties van de MG5. De compacte MG4 schijnt volgens berichten in de Chinese media op een ander platform te staan. Kennelijk wil men voor de MG4 het elektrische Nebula-platform van de SAIC Group gebruiken. Dat wil zeggen dat hij in tegenstelling tot de MG5 achterwielaandrijving zou krijgen. Ook heeft men het over een acceleratie naar 100 km/u in minder dan vier seconden. De MG5 is qua prestaties allesbehalve een topper. Weinig overeenkomsten dus. Maar die rappe acceleratie zegt mogelijk wel iets over de sportieve aspiraties van de MG4.

De MG Mulan (een elektrische compacte hatchback) gaat in Europa MG4 heten

Design

De foto’s die MG nu vrijgeeft zijn overigens niet de eerste impressies van de MG4. MG liet eerder dit jaar al een teaser zien van een deels gecamoufleerd model en onderstaande afbeeldingen uit de patentaanvraag circuleerden ook al een tijdje. Maar we hebben nu voor het eerst redelijk duidelijke auto’s van de complete auto.

De MG Mulan (een elektrische compacte hatchback) gaat in Europa MG4 heten

Door de gestyleerde contouren en de driehoekige koplampen doet de MG4 (de foto’s zijn van de versie voor de Chinese markt, waar hij MG Mulan zal heten) een beetje aan de Cupra Born denken. De designtaal is echter iets wat overduidelijk in het verre oosten is bedacht. Met zijn spitse voorkant en scherpe hoeken heeft deze compacte hatchback gelukkig een duidelijk eigen karakter. Het panoramadak loopt optisch fraai door in de voorruit en achterruit. Die daklijn eindigt in een agressief ogende tweedelige achterspoiler en de lichtsignatuur doet weer een beetje aan die van de Nissan Leaf en Toyota RAV4 denken. De daklijn begint achter de voorstoelen al iets af te lopen, zodat we niet te veel van de hoofdruimte achterin moeten verwachten. De foto van het zijaanzicht toont iets van het interieur, waar we een groot centraal display zien.

Vorig artikelWereldpremière van de Lightyear One: geen verrassing, wél een indrukwekkend verhaal
Volgend artikelDe genadeklap voor de verbrandingsmotor is niet genoeg!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in