Homee-NieuwsMG ZS EV krijgt een update, de Marvel R komt eraan en...

MG ZS EV krijgt een update, de Marvel R komt eraan en de MG5 stationwagen volgt snel

Eigenlijk wisten wij niet beter of MG zou de ZS EV binnenkort uit het programma nemen. Maar tot onze verbazing komt er een vernieuwde versie. Vandaag was ook de officiële lancering van de Marvel R en bevestigde MG ook de komst van de MG 5, de eerste elektrische stationwagen.

MG ZS EV

De ZS EV is het eerste model waarmee MG het Europese vasteland veroverde. Niet direct een model voor mensen die hoge eisen aan een elektrische auto stellen. Maar mede door de bijzonder aantrekkelijke prijs wist MG er niettemin heel wat van te verkopen. Dat zal ongetwijfeld ook voor de vernieuwde versie gelden, die vanaf eind volgende maand bij de dealers zal staan. Die heeft namelijk niet alleen een opgefrist design maar ook de nodige technische updates.

De grootste verandering bij de visueel en technisch opgewaardeerde versie van de MG ZS EV is te vinden bij de accupakketten. Kopers kunnen bij dit model voor het eerst kiezen uit twee verschillende accucapaciteiten. MG vervangt het 45 kWh accupakket door eentje van 50 kWh. Daarmee moet een WLTP-actieradius van 320 kilometer mogelijk zijn. Er komt ook een 70 kWh ‘Long Range’ accupakket, goed voor een actieradius van 440 kilometer. Bovendien rust MG de Long Range versie uit met een 11 kWh 3-fasen boordlader. Ook heeft de vernieuwde ZS EV voortaan het MG iSMART-connectiviteitssysteem aan boord.

Gebleven is de concurrerende prijs. De Comfort-versie van de vernieuwde ZS EV is verkrijgbaar vanaf € 30.990 euro, de vanafprijs van de versie met de Long Range accu bedraagt € 34.990.

MG Marvel R

We hebben al het nodige over deze auto geschreven. Verder heeft collega Werner Budding ook een uitgebreide rij-impressie van de nieuwe Marvel R Electric gemaakt. MG’s nieuwe vlaggenschip zal worden aangeboden in drie varianten: Comfort, Luxury en Performance. De eenvoudigste Comfort-versie zal niet naar Nederland komen. De Luxury heeft achterwielaandrijving met twee elektromotoren die samen een vermogen van 132 kW en een koppel van 410 Nm leveren. Het 70 kWh accupakket geeft deze auto een WLTP-actieradius van 402 kilometer. Daarboven komt er een Performance-variant met drie elektromotoren en permanente vierwielaandrijving. Deze beschikt over een vermogen van 212 kW en een koppel van 665 Nm. Ook hier zien we een 70 kWh-accupakket, de WLTP-actieradius bedraagt 370 kilometer.

De Marvel R heeft een 3-fasen 11 kW boordlader en aan de DC-snellader haalt hij een laadvermogen van maximaal 92 kW. MG levert de Marvel R Electric onder meer met intelligente assistentiesystemen en een warmtepomp. Deze kan behalve het interieur ook de accu op de optimale temperatuur brengen. Met de V2L-functie (Vehicle-to-Load) kan de Marvel R ook andere elektrische voertuigen of apparaten zoals e-bikes van stroom voorzien. Uiteraard krijgt ook de Marvel R het MG iSMART-connectiviteitssysteem met bijbehorende app.

De Marvel R Electric staat vanaf eind deze maand in de Nederlandse MG Brand Stores van Van Mossel. De Luxury-uitvoering is leverbaar vanaf € 45.985 terwijl de prijzen van de Performance bij € 50.485 beginnen.

MG5 Stationwagen

We kijken er al een tijdje reikhalzend naar uit, de MG5. Dit wordt namelijk de allereerste in serie geproduceerde elektrische stationwagen. En dat is niet het enige. MG gaat deze auto namelijk voor een bijzonder scherpe prijs aanbieden. Daarmee zou hij de leasemarkt wel eens behoorlijk overhoop kunnen gooien. Nog meer goed nieuws: hij staat aan het eind van het eerste kwartaal in de showroom.

Dat zal de versie zijn met een 61,1 kWh accu waarmee hij volgens MG een WLTP-actieradius van 400 kilometer haalt. Later volgt ook een versie met een 50,3 kWh accupakket en een actieradius van 320 kilometer. Beide varianten van de elektrische stationwagen hebben een 11 kW 3-fase boordlader. Het laadvermogen aan de snellader is nog niet bekend.

De bagageruimte van de MG5 heeft een inhoud van 479 liter, met neergeklapte achterbank 1367 liter. Ook deze MG is uitgerust met MG iSMART connectiviteit. De MG5 zal verkrijgbaar zijn in twee uitrustingsniveaus (Comfort en Luxury). En de prijzen? De exacte prijzen zij nog niet vrijgegeven maar die beginnen onder de € 30.000. En als we zien dat er voor dat bedrag tot nu toe alleen maar heel compacte elektrische auto’s te koop zijn, zou de MG5 wel eens een shot in de roos kunnen zijn.

Last but not least: alle nieuwe MG’s krijgen voortaan over-the-air updates, waarbij MG gebruikt maakt van Amazon AWS.

Gerelateerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

e-Nieuws

e-Videos