MG ZS elektrische crossover SUV

MG introduceert betaalbare elektrische SUV

MG, ooit een Britse producent van compacte, bijna Spartaanse sportwagens, is al meer dan 10 jaar in Chinese handen. In die tijd hebben we niet veel vernomen van MG maar daar gaat nu verandering in komen. Dit najaar keert het traditionele Britse merk namelijk terug op de Europese markt met de volledig elektrische ZS, een elektrische SUV.

Inderdaad, een volledig elektrisch SUV. Dat is toch iets anders dan we van MG gewend waren. Maar ook deze SUV is volgens MG een auto voor mensen die van autorijden houden. Deze nieuwe generatie voertuigen die MG op de markt wil brengen zijn ontwikkeld “voor liefhebbers van elektrische aandrijvingen die de rijervaring van verbrandingsmotoren niet willen missen”. Op  deze manier wil MG haar lange geschiedenis combineren met moderne elektrische aandrijftechniek.

MG ZS

De nieuwe MG ZS is een crossover en 4,31 meter lang. Hij wordt aangedreven door een 105 kW / 143 pk elektromotor van 105 kW / 143 pk. De energievoorziening wordt verzorgd door een 44,5 kWh accupakket. Volgens MG bedraagt de actieradius bijna 260 kilometer. Verder is bekendgemaakt dat de accu aan de snellader in 43 minuten voor 80 procent kan worden opgeladen.

Betaalbaar elektrisch rijden

Een prijs is nog niet bekend. Wel kondigt MG aan dat het met de volledig elektrische ZS “elektrisch rijden tegen een betaalbare prijs” mogelijk wil maken. Net als bij de vele start-ups wordt ook deze nieuwe MG alleen online verkocht. Daarnaast is de fabrikant van plan om samen te werken met nationale en regionale autodealers om klanten ook in hun eigen taal te bereiken. De bedoeling is dan ook om de MG niet alleen in het Verenigd Koninkrijk maar in geheel Europa op de markt te brengen. De verkoop van de elektrische SUV zal komend najaar al in een aantal Europese landen van start gaan.

Digitale merkbeleving

Pieter Gabriël, Vice President van SAIC Motor Europe, zegt: “Het internet was al het meest gebruikte informatiekanaal en zal in de toekomst ook het verkoopkanaal bij uitstek zijn voor mobiliteitsoplossingen. We weten dat deze aanpak kritisch bekeken kan worden, maar consumenten zijn nu eenmaal op zoek naar een digitale merkbeleving. En dat is precies wat we Europa bieden met de introductie van het nieuwe MG.”.

Al sinds 2007 in Chinese handen

De voormalige Britse fabrikant MG heeft zijn bekendheid verworven met de bouw van roadsters. In de jaren ’90 was het kortstondig eigendom van BMW. In 2007 werd MG eigendom van de Chinese autofabrikant SAIC. Sinds die tijd verkocht MG voornamelijk optisch aangepaste modellen van het moederbedrijf. Deze hadden behalve de merknaam dus niets te maken met de klassieke MG’s van weleer. De ZS heeft op zijn beurt niets weg van de modellen die MG de afgelopen tien jaar uitbracht maar is een volledig nieuw model.

1 Commentaar

 • Bart| 26/07/2019 bij 13:48

  Lijkt een zeer bruikbare, mogelijk goed betaalbare auto. Gaat de ZS in Europa het spits afbijten voor Chinese autobouwers? Welkom.

  Laat een reactie achter

  Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*  U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Terug naar boven