MG Cyberster wordt mogelijk écht ‘affordable’

MG Cyberster

Helaas is de wereldpremière van de MG Cyberster uitgesteld vanwege de onzekerheden als gevolg van de coronapandemie moeten stellen. Eigenlijk was MG van plan om de elektrische roadster eind deze maand te onthullen op de autoshow in Guangzhou. Het goede nieuws is dat hij er daadwerkelijk komt.

Betaalbare elektrische sportwagen?

Er is nog niets bekend van de prijs, zodat we nog niet kunnen zeggen of MG’s vroegere slogan “an affordable sportscar” dan een vervolg krijgt met “an affordable electric sportscar”. Autocar beweert dat hij wel degelijk betaalbaar zal zijn. Maar ja, wat is tegenwoordig betaalbaar, in de wetenschap dat je vroeger een splinternieuwe MG voor iets meer dan duizend pond kon kopen. Volgens Autocar zou de Cyberster qua prijs mogelijk kunnen concurreren met huidige ‘instap’ sportwagens met verbrandingsmotor. Dat is in ieder geval een ruwe indicatie.

Game-changer

Uit een verklaring van Guy Pigounakis, commercieel directeur van MG Motor UK, lijkt de MG Cyberster inderdaad betaalbaar zijn. Volgens Pigounakis is dit mogelijk door het productievolume. Alleen al in China verkocht MG vorig jaar al een half miljoen auto’s. Dit maakt het mogelijk om een elektrische sportwagen op de markt te brengen zonder dat je daarvan meteen de ontwikkelingskosten van terug moet verdienen. Het resultaat is een bijzonder aantrekkelijke auto die “enorme PR- en marketingvoordelen” met zich mee kan brengen. De auto wordt volgens Pigounakis dan ook “een game-changer in termen van hoe het merk wordt gezien”.

MG Cyberster

Teasers

Er is nog geen concrete informatie of hij achter-, voor – of vierwielaandrijving krijgt, en ook niets over de prestaties. Guy Pigounakis, commercieel directeur van MG Motor UK, heeft het echter over een “zeer krachtige” versie met vierwielaandrijving. We moeten het daarom doen met de teasers en de tekeningen van de octrooiaanvraag. Die tonen een slanke roadster met een lange neus, een canvas dak, achterlichten in Union Jack design en karakteristieke LED-koplampen. Voor de goede orde: de bovenste en onderste foto zijn van de conceptcar.

MG gaf de teaservideo overigens de titel “Return of the Legend”, een verwijzing naar het legendarische roadster-verleden van het Britse automerk. Oh ja, volgens het Britse Autocar heeft die meest krachtige versie een bereik van meer dan 800 kilometer en kan hij in 3 seconden naar de 100 km sprinten. Dat laatste zou best eens kunnen, bij de genoemde actieradius kunnen we het niet nalaten om een klein vraagteken te plaatsen.

Als het goed is, dan worden de eerst exemplaren in de eerste helft van 2024 geleverd. Tegen die tijd weten we ongetwijfeld meer.

MG Cyberster

 

Vorig artikelOranje Spektakel powered by Hyundai op 21 november in Ahoy Rotterdam
Volgend artikelCeer: nieuw elektrisch automerk uit Saoedi-Arabië

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in