MG Cyberster: de elektrische roadster die het tij moet keren

MG Cyberster

Het Britse automerk MG, dat tegenwoordig in Chinese handen is, maakt zich op voor de lancering van een opvallende elektrische roadster, de MG Cyberster. Dit model werd in 2021 al als studie gepresenteerd, maar nu zijn er eindelijk beelden en specificaties van de definitieve versie opgedoken.

Technische gegevens onthuld

Op de website van het Chinese Ministerie van Industrie en Informatietechnologie (CIIT) zijn de eerste technische gegevens van de elektrische auto te vinden. De MG Cyberster beschikt over vierwielaandrijving met een elektromotor aan de voorzijde die een nominaal vermogen heeft van 75 kW en een piekvermogen van 150 kW, en een motor aan de achterzijde die nominaal 160 kW levert met een maximaal vermogen van 250 kW. De topsnelheid van de MG Cyberster zou op 200 km/u moeten liggen. Helaas zijn er nog geen gegevens bekend over de acceleratie en de accu.

Afmetingen en gewicht

Volgens de gegevens van de Chinese autoriteiten is de nieuwe elektrische MG 4.535 millimeter lang, wat het een middelgroot model maakt. De breedte bedraagt 1.913 millimeter, de hoogte 1.329 millimeter en de wielbasis 2.690 millimeter. Hiermee is hij een stuk groter dan bijvoorbeeld de Mazda MX-5. Het leeggewicht van de Cyberster wordt overigens geschat op 1.985 kilogram.

MG Cyberster

Uniek ontwerp met stoffen dak

De MG Cyberster is een tweezits roadster met een stoffen dak, waarmee het merk aansluiting zoekt bij zijn roadster-geschiedenis. Op het eerste gezicht oogt het nieuwe model elegant, maar zelfverzekerd, mede dankzij de luchtgaten aan de voorzijde en de grote diffuser aan de achterzijde.

Waar het Britse merk, toen het nog écht Brits was, er bekend om stond dat het “affordable sportscars” bouwde, zal het straks dus naam maken als bouwer van “affordable electric sportscars”. Daarmee biedt de MG Cyberster cabriorijders een nieuw, opwindend elektrisch alternatief, met een unieke ontwerp, een fluisterstille geluidservaring en (waarschijnlijk) meer dan prima prestaties.

Concurrentie voor sportwagens op instapniveau

Het bedrijf houdt zich vooralsnog op de vlakte over de technische details, maar benadrukt dat de Cyberster beschikt over geavanceerde technologie voor een groot bereik en veel vermogen. Ondanks de sportieve focus moet het definitieve model betaalbaar zijn en kunnen concurreren met sportwagens op instapniveau met verbrandingsmotoren.

Guy Pigounakis van MG UK liet vorig jaar weten dat de nieuwe elektrische roadster “de perceptie van het merk fundamenteel zal veranderen”.

De lancering zou gepland staan voor 2023 of 2024. Wij houden het op het laatste, aangezien het merk MG dan precies honderd jaar bestaat. Dan voegt de Cyberster een spannend nieuw hoofdstuk toe aan de geschiedenis van het Britse merk.

Vorig artikelOrigami ontmoet duurzaamheid in de Stilride 1
Volgend artikelOok de BYD Dolphin en Seal zijn straks in Nederland te koop

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in