Met de elektrische Volcon Stag UTV kom je overal

Volcon ePowersports Stag Electric UTV

Het jonge EV-merk Volcon ePowersports komt met een nieuw elektrisch voertuig: de Stag UTV. Het nieuwe voertuig is vooral bedoeld als functionele terreinwagen en is volgens Volcon de opvolger van de bekende Grunt en Runt UTV’s.

Uniek in zijn soort

De Volcon Stag UTV is een unieke elektrische wagen. Het is uitgerust met een elektromotor van 125 pk. Dat lijkt niet veel, gezien de huidige maatstaven. Omdat het een UTV betreft heb je echter niet zo heel veel vermogen nodig, het koppel is veel belangrijker. Bovendien heeft de auto een ‘overboost-optie’ waarmee je het vermogen tijdelijk kunt verhogen tot ruim 140 pk. Evengoed kan er met dit werkpaard een topsnelheid van 128 kilometer per uur bereikt worden. De elektromotor wordt gevoed door een accupakket van 42 kWh, dat een actieradius van meer dan 160 kilometer moet bieden.

Volcon ePowersports Stag Electric UTV

In slechts zes uur is de Volcon Stag UTV volledig opgeladen. De nieuwe Stag is uitgerust met diverse geïntegreerde camera’s en heeft forse offroad-wielen met BF Goodrich Mud-Terrain T/A KM-3 banden.

De Stag UV is uitgerust met vier zitplaatsen, die zijn voorzien van racestoelen met vijfpuntsgordels. Ook zijn er paddle-shifters en een centraal bestuurdersdisplay met navigatiesysteem en real­-time voertuiginformatie.

Minder onderhoud en service

Uiteraard is de Stag UTV bestand tegen lange werkdagen waarbij er veelvuldig offroad wordt gereden. Het grote voordeel van een elektrisch voertuig als UTV, is dat er minder onderhoud en service nodig zal zijn in vergelijking met UTV’s op benzine. De veel stillere aandrijflijn maakt het rijden in een grotendeels open voertuig uiteraard een stuk prettiger.

Al duizenden reserveringen

De 2024 Volcon ePowersports Stag Electric UTV, zoals de terreinwagen voluit heet, is in de VS geprijsd vanaf ruwweg 40 duizend dollar (iets meer dan 39 duizend euro). Geïnteresseerden kunnen de EV sinds eind juni reserveren en hebben dat ook al in grote getale gedaan. Er zijn volgens Volcon al duizenden reserveringen geplaatst. Naar verwachting voert Volcon de eerste leveringen uit in de zomer van 2023.

Naast de elektrische voertuigen zelf, produceert Volcon ook een scala aan optionele accessoires en upgrades voor de EV’s. Zo zijn er onder meer windschermen, lierbevestigingen, bumpers en extra verlichting te koop.

Volcon ePowersports Stag Electric UTV

Vorig artikelMINI Concept Aceman toont voorproefje van nieuwe designtaal
Volgend artikelAmazon gaat in het Verenigd Koninkrijk bezorgen met elektrische cargobikes

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in