Met elektrische auto op wintersport

Met de elektrische auto op wintersport. Waarom ook niet? Door Maarten Hachmang

Komende voorjaarsvakantie gaan we op wintersport naar Méribel, een plaatsje in Les Trois Vallées, een groot skigebied in de Franse Alpen. Méribel ligt op zo’n 1000 kilometer ten zuiden van Utrecht en is een perfecte uitvalsbasis voor ski-liefhebbers. Wij gaan daar met de elektrische auto naar toe.

Actieradius en laadsnelheid

Met de elektrische auto op wintersport gaan is toch wat lastiger. Door de lage temperaturen nemen zowel de actieradius als de laadsnelheid af. Dat betekent dat je daar extra aandacht aan moet besteden. Niet alleen tijdens de rit maar ook tijdens de voorbereiding. Nu doen we dit niet voor de eerste keer. Dit is de derde keer dat we met de Zoë op wintersport gaan en hier ook live over gaan bloggen. We hebben inmiddels heel aardig door waar we op moeten letten. Maar ook dit keer houden we er rekening mee dat er dingen fout zullen gaan.

Met de Renault Zoë op wintersport

De vorige keren gingen we met de Renault Zoë op wintersport naar Italië. Beide keren hebben we de reis naar Italië zonder grote problemen volbracht. We zijn op de juiste dag aangekomen en ook weer goed teruggekomen. We hebben daarbij van alles geleerd maar weten dat er altijd tegenslagen te verwachten zijn. Het blijft dus een gezonde uitdaging. Die uitdaging maken we dit jaar nog een stukje groter omdat we een grotere afstand gaan afleggen.

Voorbereidingen

Het begint met de routeplanning. Die is voor een fossiele auto al niet bepaald makkelijk, laat staan met een kleine elektrische auto. Verder staat Frankrijk niet bepaald bekend om het uitgebreide laadnetwerk. Daarom kijken we ook of we via Duitsland en Zwitserland kunnen rijden. Daar zijn immers veel meer laadpunten en snelladers. Ook gaan we kijken hoe het met de verkeersdrukte richting Méribel zit. Wil je weten wat onze overwegingen en keuzes zijn? Lees dan verder op mijn blog.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven