Mercedes EQS

Mercedes toont eerste elektrische sedan op IAA Frankfurt

Mercedes maakt bekend dat haar elektrische modellen in de toekomst onder de nieuwe merknaam EQ zal onderbrengen. Het eerste model daarvan is de onlangs gelanceerde EQV maar er volgen uiteraard nog meer modellen. Zo maakt de Duitse autofabrikant ons lekker met een voorproefje van de EQS.

Deze zal op de komende IAA worden gepresenteerd en zal daar ongetwijfeld veel belangstelling krijgen. De Duitse fabrikant geeft nog niet al te informatie vrij. Op de Amerikaanse website van Mercedes staat onder de titel “het verhaal van de EQ gaat verder” al een paar dagen foto van een auto onder een zeildoek, een prachtig interieur en een aantal veelbelovende schetsen. Aan de hand van het onderschrift bij een van de foto’s kunnen we concluderen dat dit de Mercedes Vision EQS zou moeten zijn.

Mercedes EQS

Voor zover we kunnen zien, ook aan de hand van enkele spionagefoto’s die hier en daar te zien zijn, betreft het een grote, luxe sedan met grote achterklep. Uiteraard voorzien van een volledig elektrische aandrijving. Volgens geruchten zou het nieuwe batterijmodel even krachtig en luxueus moeten zijn als de S-Klasse met verbrandingsmotor. Qua formaat zou het model zich tussen de S-Klasse en de E-Klasse bevinden. De sportieve looks en de grote achterklep geven ons toch meer het idee dat het een luxe coupé zoals de CLS gaat worden.

Mercedes EQS

Aandrijving

Mercedes moet in de EQS redelijk compacte afmetingen zien te combineren met een elektrische aandrijving. Dit is iets wat geheel nieuw is voor de Duitse autofabrikant. De EQS is voorzien van twee elektromotoren per as, zodat de EQS dus vierwielaandrijving heeft. Als hij dezelfde aandrijving heeft als de EQC, dan beschikt hij over een vermogen van 300 kW (408 pk). Dan zal de actieradius zo’n 400 à 500 kilometer bedragen en de accu kan aan de snellader worden geladen met 150 kW. Mercedes zou voor de EQS veelvuldig gebruik maken van aluminium. De auto zou verder over een volledig vlakke vloer beschikken zodat de accu daarin uitstekend kan worden ondergebracht. Meer informatie is op dit moment nog niet bekend. Wat wel duidelijk is, is dat het interieur weinig te wensen overlaat. Het zou ons niet verbazen als Mercedes met de EQS een grote concurrent van Tesla’s Model S zou gaan worden.

Mercedes EQS

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven