Mercedes Daimler testcentrum ontwikkelcentrum trucks

Mercedes opent nieuw ontwikkelingscentrum voor trucks

Na een bouwtijd van anderhalf jaar heeft Mercedes-Benz een uitgebreid ontwikkelings- en testcentrum geopend bij de vrachtwagenfabriek in het Duitse Wörth. Het doel is om oplossingen voor vrachtwagens te ontwikkelen op het gebied van connected, geautomatiseerd en elektrisch rijden.

De nieuwe testlocatie wordt een competentiecentrum voor ontwikkelings- en testwerkzaamheden binnen de truckdivisie van Mercedes-Benz. Het bedrijf heeft ongeveer 50 miljoen euro in de vestiging geïnvesteerd. In het nieuwe pand zijn onder andere een testbank voor systeem- en algemene voertuigtests geplaatst en kantoren en een werkplaats ingericht. Door het nieuwe ontwikkelcentrum komen er 100 nieuwe banen in Wörth. Het centrum is verbonden aan de vrachtwagen assemblagefabriek in Wörth.

Realtime tests

Tevens is er nog voor een bedrag van 20 miljoen euro geïnvesteerd in een moderne rollenbank die wordt ingezet voor realtime tests. Hier kunnen 24/7 verschillende aandrijflijnen worden getest. Het gaat hierbij om zowel dieselaandrijvingen, gasmotoren, hybride aandrijvingen als ook batterij-elektrische en brandstofcelaandrijvingen. Het testen op de testbank gebeurt onder gesimuleerde reële rij-omstandigheden. In de testruimte kan een temperatuur tussen -7 en +50 graden Celsius worden gesimuleerd en een grote ventilator kan rijwind tot 90 km/u simuleren.

Ook voertuigcombinaties testen

Bovendien kunnen er niet alleen losse trucks maar ook verschillende voertuigcombinaties – met tot wel vier aangedreven assen – worden getest. Daarbij staat het te testen voertuig in de testhal op vier rollen met een diameter van drie meter. Aan elke rol is een grote, watergekoelde elektromotor met een vermogen van 600 kW gekoppeld. Met deze elektromotoren kunnen alle rijweerstanden worden gesimuleerd. Zowel het rijden op extreme hellingen met volledige belasting alsook ook het remmen tijdens afdalingen kan hier worden getest.

Milieuvriendelijk testen

Volgens Uwe Baake, hoofd Productontwikkeling Mercedes-Benz Trucks, wordt met de nieuwe testbank ook het testen van nieuwe vrachtwagens milieuvriendelijker. Het testen en meten hoeft nu niet meer op de weg te worden uitgevoerd. Door de simulatiemogelijkheden kunnen de meeste testen nu ook binnen in de hal plaatsvinden.

Grootste locatie van Mercedes-Benz Trucks

“Door de bundeling van de ontwikkelingsscopes zal de grootste locatie van Mercedes-Benz Trucks nog aan belang winnen en aantrekkelijke, langdurige en zekere arbeidsplaatsen in de zuidelijk Pfaltz bieden”, aldus Stefan Buchner, lid van de Raad van Bestuur van Daimler Truck AG, tijdens de openingsceremonie, die ook werd bijgewoond door de minister-president van Rijnland-Palts, Malu Dreyer (SPD).

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven