Mercedes eVito bestelwagen krijgt aanzienlijk grotere actieradius

Mercedes eVito bestelwagen

Naast de eVito Tourer heeft Mercedes-Benz Vans nu ook de eVito bestelwagen voorzien een grotere accu. Dankzij de 60 kWh accucapaciteit wordt de actieradius ongeveer de helft groter. Ook de oplaadtechnologie van de eVito heeft een upgrade gekregen.

Grotere accu

De actieradius met het 60 kWh accupakket bedraagt – afhankelijk van het gebruik en de buitentemperatuur – nu 242 kilometer tot 314 kilometer. Daarmee is de eVito een emissievrij alternatief geworden voor een veel bredere groep gebruikers. Bij het vorige model, waarvan de accu met een netto capaciteit van 35 kWh had, bedroeg de actieradius in de praktijk vaak maar een kleine 150 kilometer. De accu bevindt zich in de bodem van de bestelwagen zodat de laadruimte van de elektrische versie van de Vito onbeperkt beschikbaar is. Die bedraagt overigens maximaal 6,6 m³. De eVito is in twee verschillende lengtes verkrijgbaar. De standaardlengte is 5,14 meter, de extra lange versie heeft een lengte van 5,37 meter.

Aandrijflijn

De personenversie van de eVito, de Mercedes eVito Tourer, was al sinds oktober met deze 60 kWh accu verkrijgbaar. De eVito bestelwagen krijgt deze nu dus ook, inclusief een upgrade van de elektrische aandrijflijn. De elektrische aandrijflijn drijft nog steeds de voorwielen aan. De a-synchroonmotor heeft een piekvermogen van 85 kW en een maximum koppel van 295 Nm. De topsnelheid is af fabriek beperkt tot 80 km/u, net als bij het vorige model. Optioneel is de eVito ook verkrijgbaar in een versie met een topsnelheid van 120 km/u. Het normale AC-laden van de Mercedes eVito gaat met een snelheid van maximaal 11 kW. De laadpoort heeft ook een CCS-laadaansluiting die DC-snelladen met 50 kW (optioneel 80 kW) mogelijk maakt. Hiermee kan de eVito bestelwagen in ongeveer 50 (of optioneel 35) minuten van 10 tot 80 procent worden opgeladen.

elektrische Mercedes eVito bestelwagen

Verbeterde recuperatie

Mercedes heeft in de vernieuwde eVito bestelwagen ook het regenereren van de remenergie verbeterd. Die is instelbaar in verschillende niveaus, die de bestuurder via schakelpaddles achter het stuurwiel. Daaronder is ook het nieuwe “DAUTO”-niveau. Dat moet in de eVito zorgen voor een bijzonder efficiënte en comfortabele rijstijl. Volgens Mercedes wordt hierbij de informatie van de veiligheidsassistenten opgenomen en wordt de kracht van de recuperatie voor iedere situatie in real time aangepast.

Uitrusting

De standaarduitrusting van de Mercedes eVito bestelwagen bevat onder anderen 17-inchwielen, een multifunctioneel stuurwiel met boordcomputer en verwarmde stoel voor de bestuurder. Uiteraard heeft de eVito ook een groot aantal assistentie- en veiligheidssystemen zoals Cruise Control, Active Brake Assist, Attention Assist en de Driving Light Assist.

Vorig artikelHuawei en Seres starten nieuw automerk AITO
Volgend artikelXpeng komt daadwerkelijk naar Nederland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in