Mercedes EQS krijgt actieradius ruim 700 kilometer

Mercedes EQS krijgt mogelijk actieradius van ruim 700 kilometer

Eerst komt de nieuwe S-Klasse van Mercedes, daarna lanceert de Duitse autofabrikant de EQS. Deze volledig elektrische sedan wordt volgens CEO Ola Källenius een toonaangevende BEV in het premium segment.  En dat begint al met de actieradius van ruim 700 kilometer.

Ze hanteren bij moederconcern Daimler de slogan “Das Beste oder nichts”. Dus reken maar dat Daimler de lat heel hoog legt als het gaat om een elektrische auto die op hetzelfde niveau als de S-Klasse komt. Die enorme actieradius – nog meer dan de Model S van Tesla – is mede mogelijk door het nieuwe elektrische EVA2-platform van Daimler. Dat biedt allerlei nieuwe mogelijkheden, van accu tot aan het complete voertuigontwerp.

EQC blijft zorgenkindje

Daimler heeft al een volledig elektrische auto in het assortiment, de EQC. Deze SUV is qua verkoopaantallen nog steeds een zorgenkindje. Maar qua rijeigenschappen behoort hij tot het beste wat er momenteel aan EV’s te koop is. De reden dat de Mercedes EQC niet zo’n succes is, komt waarschijnlijk door het redelijk bescheiden uiterlijk. Ook het feit dat de concurrenten Audi e-tron en Tesla Model X meer bereik hebben en ook sneller kunnen worden geladen speelt mee. Verder vermoedt men dat de EQC ook minder goed wordt verkocht omdat deze nog steeds is gebaseerd op een variant van het MRA-platform. Dat is oorspronkelijk ontwikkeld voor verbrandingsmotoren. Je koopt hiermee dus niet een ‘echte’ elektrische auto, beweert men in de wandelgangen.

State-of-the-art productietechnologie

Daimler gaat de EQS bouwen in de “Factory 56” in Sindelfingen bij Stuttgart. Deze fabriek is uitgerust met state-of-the-art productietechnologie. Volgens Mercedes maakt de onderliggende architectuur EVA2 (Electric Vehicle Architecture) een betere integratie van de elektrische componenten inclusief de accu mogelijk. De EQS biedt behalve uitstekende prestaties, een groot bereik en alle luxe die je maar kunt bedenken ook een hoog niveau van comfort en interieurruimte.

De Vision EQS-studie van vorig jaar liet een auto zien met een elektromotor voorin en achterin, welke samen meer dan 350 kW (476 pk) aan vermogen leveren. De acceleratie van nul naar honderd gaat in minder dan 4,5 seconden. De topsnelheid zal waarschijnlijk meer dan 200 km/u bedragen. De accu in de vloer van het studiemodel heeft een capaciteit van 100 kWh. Het is de vraag of deze capaciteit voldoende is voor de aangekondigde actieradius van meer dan 700 kilometer.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven