Mercedes-Benz start met de bouw van accurecyclingfabriek

Mercedes-Benz start met de bouw van accurecyclingfabriek

Afgelopen vrijdag legde Mercedes-Benz de symbolische eerste steen voor een pilot van een accurecyclingfabriek op de locatie in het Duitse Kuppenheim. Mercedes-Benz investeert een bedrag van tientallen miljoenen in de bouw van de CO2-neutrale fabriek.

Eind dit jaar deels in gebruik

De bouw van de fabriek wordt – als onderdeel van een wetenschappelijk onderzoeksproject -ook gesteund door het Duitse ministerie van Economie en Klimaat. De pilotfabriek heeft een oppervlakte van 7.000 vierkante meter en heeft een jaarlijkse capaciteit van 2.500 ton accu’s. De eerste fase van de fabriek, de mechanische demontage, zal eind dit jaar in bedrijf worden genomen. Enkele maanden later zal de pilotfabriek volledig operationeel zijn met een nieuwe hydrometallurgische technologie, welke volgens Mercedes-Benz momenteel uniek is in Europa.

Het volledige proces

De fabriek zal alle stappen van de recyclingketen omvatten, van demontage op modulair niveau tot vermalen, drogen en verwerking. De gebruikte accu’s komen van proefvoertuigen, testproductieprocessen en mogelijk ook van geretourneerde voertuigen. De teruggewonnen materialen omvatten kobalt, nikkel, lithium en later ook grafiet.

Voor nieuwe auto’s

Het gerecyclede materiaal wordt teruggevoerd in de productiecyclus en zal worden gebruikt voor meer dan 50.000 accumodules voor nieuwe volledig elektrische modellen van Mercedes-Benz. Op basis van de inzichten van de pilotfabriek kan de productie op middellange tot lange termijn worden opgeschaald.

Vorig artikelAlpine A110 maakt nu al plaats voor elektrische opvolger
Volgend artikelTest Hyundai IONIQ 6 – een Tesla Model 3 en Polestar 2 alternatief?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in