Mercedes-Benz lanceert tot 2022 zeven volledig elektrische auto’s

In oktober 2014 verkocht Mercedes het laatste belang dat het had in Tesla. Nu maakt het Duitse merk bekend dat de focus volledig ligt op het elektrificeren van het aanbod.

Naast wat pogingen die Das Haus de afgelopen jaren ondernam met tot EV ‘verbouwde’ conventionele modellen, start halverwege volgend jaar de levering van de eerste, als zodanig zelfstandig ontwikkelde, elektrische auto. De EQC (gemiddeld verbruik 22,2 kWh/100 km), een midsize SUV, die een jaar later versterking krijgt van de EQA. Een hatchback van het formaat Mercedes A-klasse. Ergens in 2019 krijgen we de eerste beelden te zien van een elektrische sportauto onder het EQ-label. Later volgt een groter model Mercedes met een volledig emissie loze aandrijflijn. Dat het Mercedes nogal menens is, blijkt wel uit de aanpak van het merk Smart. Smart is wereldwijd het eerste merk dat binnenkort in z’n geheel overstapt op de elektrische aandrijflijn. Vanaf 2020 zijn alle modellen van Smart in Europa elektrisch. Kort daarna gaat Smart mondiaal over tot het leveren van louter elektrische varianten. Overigens zijn alle modellen die Smart in Amerika, Canada en Noorwegen levert al van het type Electric Drive.
Mercedes maakt nu dus bekend dat het naast de onlangs gelanceerde EQC nog zes EV’s gaat lanceren vóór 2022. Of daar de adembenemend heftige Mercedes EQ Silver Arrow bij zit, valt te betwijfelen. Deze 550 kW (systeemvermogen) sterke hypercar werd onlangs op het roemrijke Pebble Beach Concours d’Elegance onthuld, en zou zo maar eens de opvolger kunnen zijn van de Mercedes Project One, die het nog moet doen met een verbrandingsmotor. Maar reken er niet op dat de EQ Silver Arrow voor 2023 op de markt is. De nieuwe EV’s die Mercedes ons belooft, tot 2022, zullen elk in een eigen segment opereren. Van een Smart EQ, als stads-EV, tot serieuze SUV’s, een sportauto, een gezins-EQ en een toplimousine.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven