Meneer Rutte, belastingverhoging werkt niet stimulerend… Column door Robin Lammers

elektrische auto bijtelling omhoog Rutte

Afgelopen week was het weer Prinsjesdag, de dag waarop het Kabinet de belastingplannen voor komend jaar presenteert. Op het gebied van verduurzaming van het Nederlandse wagenpark lijkt het Kabinet de plank nu echt mis te slaan.

Het Kabinet heeft milieu en verduurzaming al jaren hoog op de agenda staan en zo ook de automobielbranche. De elektrische auto is bezig aan een opmars en eigenlijk niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Dat mensen een elektrische auto aanschaffen hangt natuurlijk samen met de welbekende stimuleringsmaatregelen. Zo krijgt een leaserijder korting op de bijtelling en daarnaast zijn er voor de particuliere koper verschillende subsidiemogelijkheden. Deze maatregelen werken in de hand wat het Kabinet wilt bereiken, namelijk verduurzaming van het wagenpark. Er worden structureel meer elektrische auto’s verkocht, zowel zakelijk als privé, dus de maatregelen lijken een succes. Het bijzondere is alleen dat zodra de maatregelen succesvol lijken, dan schaft het Kabinet ze weer af.

 

De plannen

bijtelling elektrische autoHet Kabinet heeft afgelopen week bekend gemaakt dat de bijtelling op elektrische auto’s wordt verhoogd naar 16% en dat dit tarief geldt tot aan een cataloguswaarde van € 35.000. Op dit moment is het tarief nog 12% en de grens van de cataloguswaarde ligt op € 40.000. Toch blijft het Kabinet volhouden dat de maatregelen worden ingevoerd om de verduurzaming van het Nederlandse wagenpark te stimuleren. Dus elektrisch rijden wordt duurder, rijden met een auto met verbrandingsmotor blijft even duur, en daardoor wordt het wagenpark duurzamer, aldus het Kabinet. Nu brengt het Kabinet het wat genuanceerder dan ik. Ze zeggen namelijk dat ze een korting blijven verlenen op de bijtelling voor elektrische auto’s, zoals ze dat al jaren doen. Er wordt alleen niet vermeld dat die korting ieder jaar minder wordt.

De verklaring

Een verklaring voor het verlagen van de korting wordt er wel gegeven. Vooral de goedkopere elektrische auto’s wil men namelijk op de weg hebben, want deze zijn ook erg in trek op de occassionmarkt. Probleem is alleen wel dat de “goedkope” elektrische auto’s nog steeds in de minderheid zijn en dat de zakelijke rijder vaak toch kiest voor de grotere en duurdere leaseauto. Dit omdat een grotere en duurdere elektrische auto netto gezien niet een heel veel groter leasebudget opmaakt dan een kleinere elektrische auto. Zo kost een elektrische Mini minimaal € 400 per maand, maar een Audi Q4 e-tron is er vanaf € 540 per maand. Ik zou het persoonlijk wel weten. Het argument van het Kabinet vind ik dan ook erg zwak en weinig doordacht.

Dit werkt zo niet

Dat ze in Den Haag moeite hebben met het voeren van een consistent beleid, dat mag inmiddels wel duidelijk zijn. Toch vond ik de stimuleringsmaatregelen voor de elektrische auto, zowel voor de zakelijke rijder als de privé persoon, goede maatregelen die ook echt bewezen succesvol te zijn. Het is dus jammer om te zien dat het Kabinet, net nu er veel elektrische auto’s beschikbaar komen, de stimuleringsmaatregelen versobert. Dit werkt zo niet, als je het mij vraagt.

Vorig artikelVinfast lanceert volgende jaar de eerste modellen op de Europese markt
Volgend artikelDe nieuwe Nissan Townstar wordt de opvolger van de e-NV200 bestelwagen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in