Meer hoofd- en bagageruimte voor de vernieuwde Birò

Estrimo Birò

De Birò, het populaire kleine stadsautootje van Estrimo, heeft een facelift gekregen. Op basis van de feedback van klanten heeft men het interieur van voertuig opnieuw ontworpen. Hierdoor is de interieurruimte gegroeid zonder dat de uitwendige afmetingen veranderen.

Compact en wendbaar

Het sterke punt van de Birò is juist het compacte formaat. Met een lengte van nog geen twee meter – hij is 197 cm lang en 111 cm breed – kun je dit vierwielige wagentje makkelijk door het drukke stadsverkeer manoeuvreren. Parkeren gaat meestal ‘overdwars’, eenvoudiger kan het haast niet. De binnenruimte van de Birò is uiteraard bescheiden maar hij biedt voldoende ruimte voor twee personen. Bovendien zijn de inzittenden dankzij de gesloten carrosserie prima beschermd tegen de weersomstandigheden en bieden de ramen rondom een perfect uitzicht. Het buizenframe biedt ze ook nog enige bescherming tegenaanrijdingen al wil je dan uiteraard niet een tram treffen. Doorgaans gebruikt men de L6e (45 km/u) versie waardoor een brommerrijbewijs al volstaat. Daardoor is de kleine Birò met name in de grote steden immens populair geworden onder jong en oud.

Meer hoofdruimte en bagageruimte

Kopers van de vernieuwde Estrimo Birò kunnen profiteren van vier centimeter meer hoofdruimte. Dat lijkt weinig maar dat kan net het verschil zijn tussen comfortabel rechtop zitten of met een kromme nek zitten. Nog interessanter is het feit dat de Birò ook een grotere bagageruimte krijgt. Het is immers een boodschappenautootje. Waar de huidige standaardversie het nog met 81 liter moet doen, is die van de nieuwe versie maar liefst ongeveer de helft groter, namelijk 122 liter. Ook de bagageruimte van de Big-uitvoering wordt de helft groter, die groeit mede dankzij een verstelbare hoedenplank van 204 naar 308 liter. Daarmee heeft hij de bagageruimte van een kleine personenauto, wat natuurlijk bijzonder prettig is.

De aandrijving wordt als vanouds verzorgd door een 48-volt accu die zijn energie aan twee motoren levert, die samen een vermogen van maximaal 5 pk produceren. Opladen met 1,1 kW kan aan ieder stopcontact, en uiteraard ook aan een laadpaal.

Vorig artikelElectroMobility Poland gaat auto’s met Geely’s SEA-platform bouwen
Volgend artikelNieuwe elektrische Renault Trucks E-Tech T en C onthuld

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in